Srbija

Direktno.rs

09. 11. 2022. 12:51 2

SSP Požarevac: Prvi put od Drugog svetskog rata građani dočekuju zimu bez ogreva

Iako se bliži polovina novembra, požarevački penzioneri koji su uredno isplatili ugalj i dalje ne znaju da li će imati čime da se greju ove zime. Gradonačelnik Požarevca je penzionerima, još početkom oktobra, garantovao da će isporuka uglja krenuti u roku od nekoliko dana. Međutim, mesec dana nakon toga penzioneri su obavešteni da će im biti isporučeno 2.500 tona manje od onoga što su uplatili, da će morati da doplate još 4.240 dinara po toni uglja, da ovu razliku ne mogu isplatiti na rate, a da će isporuka uglja krenuti kada donesu novac u celosti - navodi se u saopštenju SSP Požarevac koje prenosimo u celosti.

Nažalost, po prvi put nakon Drugog svetskog rata naši sugrađani dočekuju zimu bez ogreva. Isporuka uglja nije počela, da li će je uopšte biti niko ne zna, a šta će raditi oni koji nisu imali novac da doplate uvećanu cenu to izgleda nikog ne interesuje. Tužno je bilo tih dana gledati kako naši najstariji sugrađani sada stoje u redovima sa pozajmljenim novcem da bi doplatili već kupljeni ugalj. Cena ogreva je početkom godine bila gotovo duplo niža, pa će penzioneri sada ukoliko im novac bude vraćen moći da kupe duplo manju količinu ogreva.
Odnos režima prema našim najstarijim sugrađanima najbolje se ogleda u tome što se ovim ljudima niko od gradskih zvaničnika još uvek nije obratio. Ovakav sistem porudžbine uglja za penzionere funkcioniše decenijama unazad, pa ako je neko nameravao da taj sistem ukine trebalo je te ljude o tome da obavesti još početkom godine, kako bi bilo dovoljno vremena da nađu alternativu.

Sve ovo izgleda nije bitno i niko izgleda nije odgovoran. Bitno je da je ovo bila izborna godina, te da svakako nije bilo popularno reći pred izbore penzionerima da uglja za njih neće biti. A uglja ima i svakodnevno možemo videti kamione koji ga našim gradom prevoze.

Otuda GO SSP Požarevac još jednom poziva gradsku vlast da se obrate svojim sugrađanima i prestanu da ih drže u neizvesnosti, a pre svega da nađu rešenje kako bi penzioneri u najkraćem roku dobili plaćeni ogrev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati