Srbija

Direktno.rs

04. 11. 2022. 16:05 10

SNS daje desetine miliona zbog UJEDA PASA, gradonačelnik se vadi na PSEĆU mafiju

Kada se pogledaju zvanični podaci o isplaćenoj naknadi štete za ujede pasa, ispada da Inđijom svakodnevno idu čopori napuštenih pasa koji svakoga dana napadnu nekog. No, zapravo postoji osnovana sumnja da se radi o dobro osmišljenoj mreži koja za cilj ima isisavanje novca iz budžeta opštine. To je ukratko epilog rasprava sa sednice lokalnog parlamenta između vlasti i opozicije.

Na ime naknade štete za ujede pasa, JKP Komunalac Inđija i Opština Inđija u prošloj godini su isplatili nešto više od čak 30.000.000 dinara. Ove godine, Komunalac je sa predviđena sredstva isplatio zaključno sa 31. avgustom, i bio je prinuđen da od lokalne samouprave zatraži još 8 miliona dinara ne bi li nastavio nesmetano da funkcioniše.
Odbornik pokreta "GrađanIN" Strahinja Jovanović javio se za reč i rekao kako postoji osnovana sumnja da su mnogi ujedi lažni, i da postoji mreža dobro organizovanih ljudi koji se na ovaj način bogate.
- Ovo polako postaje najveći problem Inđije. Prošle godine 30 miliona, ove godine će biti 35 miliona, pa to je za tri godine jedan novi vrtić u Inđiji. Siguran sam da se ovo masovno zloupotrebljava, a pojavljuju se informacije da pojedinci od ovako stečenog novca kupuju lukusuzne stanove i automobile. Ovome se mora stati na put. Ovo nije krivica javnog preduzeća, kojem su ruke vezane kad im stigne tužba, ali jeste pitanje za nadležne države organe koji treba da ispitaju sve ovo. Nemoguće da smo najgori u Srbiji. Ispada da našim ulicama idu psi veličine tigrova koji napadaju ljude - kazao je Jovanović.On je takođe naveo da po glavi stanovnika Inđija za naknadu štete izdvaja približno 700 dinara, a Kraljevo 100 dinara. Prema njegovim rečima, tu nešto ne štima i krajnje je vreme da se ovaj problem reši jer preti da ugrozi funkcionisanje sistema lokalne samouprave.

Nakon Jovanovićevog izlaganja, reč je uzeo predsednik opštine Vladimir Gak. On se saglasio sa onim što je izjavio odbornik opozicije.- Mi nemamo mehanizme da se izborimo sa ovim. Neke stvari smo prijavili tužilaštvu i policiji. Očekujemo da vidimo šta se događa. Nije ovo opština gde napušteni pas svakodnevno ujeda po nekoliko ljudi. To nije normalno. I svako će reći da to nije tako, pa i opozicija. Ovde očigledno imamo dobro organizovanu kriminalnu grupu koja na ovaj način izvlači pare iz budžeta. Imamo slučaj gde je jedan novi advokat prvog radnog dana imao pet slučajeva ujeda iz jedne kuće. Hoćete mi reći da je pas ušao dok su svi spavali i izujedao ih? Mi to znamo, ali ne možemo da reagujemo. To nek ispitaju nadležni organi zaduženi za to - objasnio je Gak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati