Srbija

Direktno.rs

02. 11. 2022. 21:13 5

SSP: Ko je naredio da se na Dan mrtvih vrši kontrola vozača baš ispred Bajskog groblja?

"Dan mrtvih je verski praznik posvećen umrlima. Ovog dana ljudi pale sveće u znak sećanja na svoje preminule i posećuju grobove svojih najmilijih rođaka i prijatelja. Dana 2. 11. 2022. građani Subotice su bili svedoci krajnje neumesnog događaja u kome su dvojica saobraćajnih policajaca zaustavljala i kontrolisala ožalošćene, ispred Bajskog groblja u Mićurinovoj ulici. Tim činom su ovaj inače težak dan za svakog ko je obilazio grob svojih bližnjih, učinili još težim. Subotičani ovakav tretman ne zaslužuju!", navodi se u saopštenju subotičkog odbora Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva od načelnika PU Subotica, Borivoja Mucalja, da objasni ko je poslao ekipu saobraćajne policije ispred Bajskog groblja sa zadatkom da zaustavlja i kontroliše vozače putničkih vozila.

Smatramo da je kontrola vozila i vozača vrlo bitna sa aspekta bezbednosti saobraćaja, međutim ekipi nije mesto ispred groblja na bilo koji verski praznik kojim se izražava poštovanje prema preminulima!

Umesto ovakvih neprimerenih i neshvatljivih radnji prema posetiocima groblja, predlažemo pripadnicima saobraćajnih patrola da se bave zaustavljanjem i kontrolom vozila koja prevoze inostrane državljane bez legitimacije, i tako spreče ilegalno kretanje lica koja su protivzakonito kročila na teritoriju Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Subotica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati