Srbija

Direktno.rs

31. 10. 2022. 21:26 0

Peticija za besplatne udžbenike za sve osnovce u Kikindi

"U našoj državi osnovno obrazovanje je zakonska obaveza. Isti taj zakon kaže i da je obrazovanje besplatno. Roditelji naših osnovaca se ipak ne bi složili sa tim, jer kupovina udžbenika koji predstavljaju neizostavni deo "besplatnog sistema obrazovanja" predstavlja izuzetno veliku stavku koja opterećuje kućni budžet iz godine u godinu", navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Kikinda, koje prenosimo u celosti.

"Kikinda je grad u kom najveći broj građanki i građana ima najniža minimalna primanja. Prosečna primanja u Kikindi su 8 odsto ispod republičkog proseka. Povećanje minimalne zarade od 5.000 dinara koje je planirano za narednu godinu neće doprineti boljoj finansijskoj situaciji stanovnika, jer su poskupljenja koja prate ovo povećanje višestruko veća. Samo u poslednja tri meseca u Kikindi su poskupeli mesečni računi za vodu za 40% i grejanje za 23%. Krajnji ishod svega toga je odlazak stanovnika, kako u inostranstvo, tako i u druge gradove u Srbiji.

Naš cilj je da ostanemo ovde! Da zajedničkim delovanjem stvorimo povoljnije uslove za život u Kikindi i da na taj način indirektno doprinesemo povećanju nataliteta i broja stanovnika našeg lepog grada.

Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je naša peticija za besplatne udžbenike za sve osnovce na teritoriji Kikinde i okolnih sela. Prikupljene potpise ćemo predati lokalnoj vlasti u nadi da će izaći u susret svojim sugrađankama i sugrađanima i ovu stavku uvrstiti u budžet Grada Kikinde za narednu i svaku sledeću godinu.

Već danas svojim potpisom na https://pzdp.rs/Home/Anketa možete doprineti boljem sutra i srećnijem detinjstvu naših najmlađih. Za SVU našu decu!", zaključuju iz GrO Stranke slobode i pravde Kikinda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati