Srbija

S. M.

06. 10. 2022. 06:42 4

MUP ne poznaje zakon, pa zato padaju prijave

Sud u Nišu odbacio je prekršajnu prijavu Policijske uprave u Nišu protiv Srđana Nonića, urednika portala Niška inicijativa, zbog "drskog i bezobzirnog ponašanja" na ekološkim protestima krajem 2021. godine u centru Niša. U prijavi, koja se odnosi na početak decembra 2021. godine, kada su se u većini gradova u Srbiji održali spontani protesti protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, navedeno je da je Nonić između ostalog lepio na zgradu, odnosno Hotel "Ambasador" na kojem je bio ogroman bilbord Aleksandra Vučića, izmenjen naziv trga.

On je označen i kao jedan od onih koji su organizovali taj protest. Tu prijavu je u ime policije potpisao izvesni major Petrović, koji je na čelu Policijske uprave Medijana i koji je potpisao i sve ostale prijave za učešće u protestu čelnicima niške opozicije.

- Toliko o tome koliko MUP poznaje zakon po kojem radi. Očekujem još jedno rešenje u moju korist po istom scenariju. Pravni tim Niške inicijative priprema parnicu protiv onih koji su me lažno optužili - najavio je Nonić.

Nonića je isti major Petrović optužio i da mu je ugrozio bezbednost, jer je on na svom ličnom Fejsbuk profilu postavio karikaturu na kojoj se on prepoznao i taj proces je u toku.Iako su policijske uprave širom Srbije, posebno u manjim sredinama nakon protesta u decembru 2021. godine pisale prijave učesnicima, za sada su sve odbačene, kao neosnovane. Najvažniji razlog je nepostupanje po Zakonu o prekršajima, jer licima koja su naznačena kao učesnici ili organizatori nisu na licu mesta pisane i uručene prijave, već su ih naknadno dobili Poštom. Uz to, potrebno je na licu emsta obaviti identifikaciju lica, uvidom u lični dokument, što nije učinjeno, već su se protesti snimali, a onda su policijski službenici nekako obavljali prepoznavanje, što nije u skladu sa zakonom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati