Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2022. 10:13 0

Još četvoro na VMA zbog trovanja pečurkama

Na VMA su ovog utorka primljene još četiri osobe koje su se otrovale pečurkama, tako da je u toj ustanovi sada ukupno 10 pacijenata koji su se otrovali, naveli su iz Vojnomedicinske akademije.

Na VMA je juče ujutru primljeno šest pacijenata koji su se otrovali gljivama, od kojih je pet bilo iz Šapca i jedan iz Beograda. Kasnije tokom dana na lečenje u Nacionalni centar za kontrolu trovanja primljene su još dve osobe, jedna iz Šapca i jedna iz Lajkovca, piše "Euronews".

Kako je juče saopštio VMA pacijenti iz Šapca su gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, a konzumirali misleći da se radi o rudnjačama i lisičarkama. Napominju da su gljive bile polomljene i da ih je bilo najmanje tri vrste, što otežava prepoznavanje.

Šabačka policija uhapsila je M. G. (72) zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u Šapcu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja, saopštio je MUP.

Ona je osumnjičena da je izvršila krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi", određeno joj je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu i biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati