Srbija

S. M.

22. 06. 2022. 06:00 10

LUDILO Bivša direktorka FALSIFIKOVALA ostavku sadašnjeg direktora muzeja?!

Protiv bivše direktorke Narodnog muzeja "Toplice" Ljiljane Krasić navodno je podneta anonimna krivična prijava, jer se sumnja da je falsifikovala potpis sadašnjeg v.d. direktora ustanove i u njegovo ime podnela njegovu ostavku. Ta ostavka je trebalo da se razmatra na Skupštini grada Prokuplja 13. juna ove godine, ali je bukvalno u minut pre početka sednice skinuta sa dnevnog reda.

Za sve se saznalo, kako tvrde naši anonimni sagovornici, kada je sadašnji v.d. direktor Dragan Popović čuo da je na skupštinskoj sednici tema njegova ostavka. On nije želeo da komentariše naša saznanja, a Ljiljana Krasić nam je rekla da to nije istina i da se ne bavi time.

Predsednik Skupštine grada Prokuplja Dejan Lazić nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke, kako bi nam objasnio spornu 29. tačku te sednice. U Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju kažu da o ovoj prijavi do njih iz policije nije stiglo nikakvo obaveštenje. Sa druge strane, policija je potvrdila da je prijava stigla i da su radnje u toku.

- Nastao je totalni haos. Krasićka je falsifikovala elektronski potpis fotomontažom sadašnjeg v.d. direktora Popovića, potom zloupotrebila pečat Narodnog muzeja "Toplice" i zatim je tu ostavku, zavedenu pod brojem 022-10/2022-02 od 02.06.2022. predala Administrativnom odboru za imenovanja Skupštine grada Prokuplja i pripremila materijal i odluku o svom imenovanju. To se dogodilo 2. juna ove godine - navodi se u anonimnoj prijavi koja je predata Policijskoj upravi u Prokuplju, a u koju je naš novinar imao uvid.

Ta sednica je trebalo da se održi prve nedelje juna, ali je odložena za 13. jun, a cilj je bio da Ljiljana Krasić ponovo bude direktorka.

- Dragan Popović je saznao da je na dnevnom redu skupštine njegovo razrešenje sa mesta direktora zbog podnete ostavke i potom nazvao predsednika skupštine Dejana Lazića i obavestio ga da nije potpisao ostavku. Lazić je zatražio od Popovića pisanu izjavu da nije dao ostavku ili potpisao bilo kakav dokument te vrste. Tu izjavu Popović je predao na ruke Laziću 13.06.2022. pred sam početak skupštinskog zasedanja. Tačke dnevnog reda o smeni direktora Popovića su skinute sa dnevnog reda sa obrazloženjem da je Popović povukao ostavku - navodi se u opisu dešavanja u ovoj krivičnoj prijavi.

I zaista, kako postoji obaveštenje na zvaničnom sajtu grada Prokuplja, na dnevnom redu 24. skupštinske sednice Prokuplja koja je održana 13.juna 29. tačka je razmatranje predloga rešenja o prestanku mandata direktora Narodnog muzeja "Toplice", a sledeća imenovanje v.d. direktora. Ipak, na sednici su povučene ove dve tačke.

Mi imamo u posedu i navodnu ostavku v.d. direktora Dragana Popovića, kao i pripremljenu odluku o imenovanju Ljiljane Krasić za v.d. direktora Muzeja, koje su date skupštinskim odbornicima par dana pre zasedanja.

- Nije tačno. Ja se time ne bavim. Radim 22 godine i nikada nisam tako nešto učinila - kratko je rekla Ljiljana Krasić na naše navode.

Ona je ranije bila direktor Kulturno-obrazovnog centra Toplice, zatim i direktor Muzeja. Prvo je obavljala funkciju v.d. direktora od 6.10.2020. do 9.9.2021, nakon čega je putem javnog konkursa 10.9.2021. imenovana za direktora na mandatni period od 4 godine. Tu funkciju je obavljala sve do 22.3.2022. U Muzeju je zasnovala radni odnos na neodređeno vreme na mestu rukovodioca finansijsko-računovodstvenih poslova 23.3.2022.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati