Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

20. 06. 2022. 14:37 11

Gradonačelnici Niša novčana kazna i 2 boda zbog sudara

Skoro godinu dana nakon što je u saobraćajnoj nezgodi na putu od Aleksinca ka Sokobanji gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski oštetila službenu “škodu”, doneta je prvostepena presuda, potvrđuju za Južne vesti iz Prekršajnog suda. Prema presudi, Sotirovski nije držala dovoljno odstojanje, pa treba da plati kaznu od 6.000 dinara i biće joj oduzeta dva boda.

Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković kaže da je do nezgode došlo tako što Sotirovski nije držala dovoljno odstojanje kada je drugi učesnik naglo ukočio. Zato su oboje kažnjeni na isti način.

- Dragana, kako piše u presudi, nije držala dovoljno odstojanje od vozila ispred sebe. Pored nje, I. Lj, koji je učestvovao u toj saobraćajnoj nezgodi, kažnjen je sa 6.000 dinara i dva kaznena poena zbog toga što je naglo usporio kretanje svog vozila naglim kočenjem, iako je bio dužan da to učini tako da ne ometa druge učesnike u saobraćaju. Znači, naglo je ukočio, a Dragana nije držala bezbedno odstojanje i udarila ga - objašnjava Marković.

Prema njegovim rečima, oboje su dobili minimalne kazne i reč je o prvostepenoj, nepravosnažnoj presudi, na koju imaju pravo žalbe.

- To je minimalna kazna jer je za taj prekršaj propisana kazna od 6.000 do 18.000 dinara - navodi Marković.

Lančani sudar tri vozila, u kome je oštećena službena “škoda” za čijim volanom je bila gradonačelnica Niša, dogodio se 8. jula prošle godine.

Sotirovski je putovala u Sokobanju na radionicu koju je organizovala Stalna konferencija gradova i opština. Novinari Južnih vesti zatražili su službenu belešku od policije, ali odgovor je bio da ona ne postoji.

Iz Stranke slobode i pravde tvrdili su da je načinjena šteta od 400.000 dinara, dok je gradonačelnica rekla da je auto “kasko” osiguran i da je bio u Čačku na popravci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati