Srbija

Direktno.rs

01. 06. 2022. 11:13 2

SSP Subotica: Bolnicu hitno na reanimaciju

- Šest godina traje agonija Opšte bolnice Subotica, a pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo na čelu sa dr Zoranom Gojkovićem i nosioci gradske vlasti ništa konkretno nisu preduzeli da u toj ustanovi ponovo bude uspostavljen elementarni red i normalna radna atmosfera. Naprotiv, iz subotičke bolnice u pomenutom periodu otišlo je najmanje 25 lekara i desetine medicinskih sestara - saopštili su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Subotica.

"Ovih dana, u subotičkoj bolnici zaposleni ponovo slušaju najvulgarnije svađe praćene psovkama koje članovi dosadašnje uprave razmenjuju među sobom, svedoče ishitrenim smenama i zamenama brava na vratima.

Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili.

Nekada ugledna javna bolnica, u kojoj lekari pacijente danas šalju u privatne ordinacije, naplaćuju na crno svoje usluge unutar bolnice i u kojoj pacijenti godinama ne mogu da dođu na red za operaciju, srozala se na nivo stranačkog potkusurivanja. Stranka slobode i pravde smatra da ustanove i institucije, naročito ne zdravstvene, ne smeju da budu žrtve unutarstranačkih prepucavanja i sukoba.

Pozivamo direktora Slobodana Puškara da podnese ostavku u bolnici koja je, kako je neko primetio, zakorovljena od dvorišta, preko odeljenja, do krova. Pozivamo pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo i subotičku gradsku upravu da omoguće izbor novog direktora bolnice izvan konteksta privatnih i stranačkih interesa.

Stranka slobode i pravde neće dozvoliti da najavljena građevinska obnova subotičke bolnice i novčana dobit na koju , u sklopu nje, računaju stranački predatori zadrži prvenstvo nad kvalitetom usluga u bolnici.

Bolnica je osnovni stub zdravstvene zaštite nekoliko stotina hiljada građana ovog dela zemlje. Njihova sudbina ne sme da bude podređena stranačkim i privatnim javnim džepovima", istakli su u GrO SSP Subotica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati