Srbija

S.M.

21. 05. 2022. 19:50 1

"Kako ih nije sramota": Tona papira na ulicama, nadležni NE PRIMEĆUJU

U industrijskoj zoni u Prokuplju, na ulazu u nekadašnje preduzeće "Topličanka", pojavila se bukvalno tona iskorišćenog papira za fiskalne račune, koja je rasuta po ulici. Papiri lete na sve strane, raznose ih vozila, a nadležni ih ne primećuju, kao ni privatnici koji su zakupili hale nekadašnje “Topličanke”. Oni polako okupiraju i Spomen park "Gvozdenom puku“ koji je na par koraka od ove zgrade.

Za sada se ne zna odakle ovolika količina starih fiskalnih računa, ali prema nekim informacijama u jednom od pogona "Topličanke" postojao je otpad papira, koji više nije stanar, te se misli da su te prostorije ostale neispražnjene.

Prokupčanin koji svakodnevno prolazi najmanje dva puta dodaje da je sramota što privatna preduzeća na čijem ulazu je bukvalno ovaj otpad ne učine nešto.

- Ne znam kako ih nije sramota da gaze i besnim automobilima raznose papire, a da nisu na pola sata barem po jednog radnika angažovali da se to pokupi. Začas bi oni svi zajedno rešili problem. Njima tu prolaze poslovni partneri. Kakvu sliku oni šalju o sebi, a i nama - besno komentariše naš sagovornik.

Sličnog su mišljenja i ostali stanovnici naselja Garić u kojem je industrijska zona.

- Pre dva jutra sam se zgranula kada sam videla ovoliku količinu smeća na glavnoj ulici. Ne samo što je ruglo, već se ovaj papir širi i razbacuje na sve strane, čak je i u Spomen parku - kaže Prokupčanka koja živi nedaleko od ovog mesta.

U Javnom komunalnom preduzeću "Hammeum“ koje je zaduženo i za čistoću javnih površina, nismo uspeli da dobijemo nadležne, a u komunalnoj inspekciji Grada Prokuplja kažu da su sada prvi put čuli za problem i da će nadležni inspektor da izađe na teren.

- Moramo da utvrdimo činjenično stanje, odnosno da pokrenemo istragu i vidimo ko je, zašto i gde bacio to smeće. Izdaćemo nalog i da se ono počisti - rečeno nam je u komunalnoj inspekciji Grada Prokuplja, gde su obećali da će narednih dana da nam predoče sve činjenice do kojih su došli.

Ovo je jedan od najčistijih delova grada, jer je kod njegovih stanovnika uvek postojala razvijena svest o čistoći javnih površina, ali poslednjih godina zbog privatnih preduzeća koja koriste hale nekadašnjih prokupačkih giganta, sve su češće prijave na nečistoću i smeće na sve strane.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati