Srbija

S. M.

18. 05. 2022. 20:52 9

Profesor dobio otkaz jer je radio tokom odmora!

Goran Jozić, diplomirani inženjer poljoprivrede iz Blaca, dobio je rešenje o otkazu u Srednjoj školi u Blacu, gde je godinama zaposlen kao nastavnik poljoprivredne grupe predmeta, samo zato što je postupio po rešenju tadašnjeg direktora da tokom svog godišnjeg odmora drži stručnu praksu učenicima. Ono mu je uručeno ovih dana, a Jozić kaže da će se na to rešenje, koje je potpisao v.d. direktor Nebojša Stevanović žaliti Školskom odboru. Da paradoks bude veći, prema našim saznanjima i v.d. direktora Stevanović je kao i Jozić, držao praksu učenicima tokom svog godišnjeg odmora. Stevanović nije želeo da komentariše ni rešenje, ni naša saznanja.

Sve je krenulo krajem prošle godine kada je v.d. direktor Stevanović doneo rešenje protiv Gorana Jozića o pokretanju disciplinskog postupka, jer je dva dana tokom godišnjeg odmora, tačnije 2. i 5. jula 2021. godine učenicima držao praksu.

- Tokom leta mi obavljamo praksu, to je uobičajno za poljoprivredni smer i svake godine je tako. Kao i ostale kolege, za to sam dobio rešenje tadašnje direktorke Gordane Đorđević, čak osmoro nas je bilo angažovano. Niko sem mene nije dobio rešenje o udaljenju sa posla, a par kolega je angažovano za tu praksu i bez rešenja o obavljanju. Evo baš sadašnji v.d. direktor je u toku svog odmora koji je imao od 1. jula do 11. avgusta 2021. godine pet dana držao praksu, znači i on je prekršio zakon, ali protiv sebe nije pokrenuo disciplinski postupak, niti doneo rešenje o svom otkazu - kaže Jozić.

On dodaje da je sporne časove izvodio po rasporedu i rešenju o raspoređivanju tadašnje direktorke Gordane Đorđević i to po pravilniku Ministarstva prosvete.

- Pošto mi odmor nije prekinut časove sam održao jer u suprotnom nastava u tom odeljenju ne bi bila završena do kraja, učenici ne bi imali zaključene ocene i ne bi bilo moguće utvrditi opšti uspeh učenika a ja bih sigurno bio disciplinski procesuiran jer nisam ispunio svoje obaveze po rešenju i rasporedu škole za ono za šta sam plaćen. Radio sam apsolutno onako kako su radile i ostale kolege kao i sam v.d. direktor koji mi je zbog toga uručio otkaz ugovora o radu da pritom ni postupak nije sproveo do kraja, čak i bez ikakvog prethodnog upozorenja - dodaje Jozić.

Smatra da je to odmazda zbog njegovog opozicionog delovanja na lokalu, ali neće odustati od ostvarivanja svojih prava.

Vršilac dužnosti direktora u ovoj školi Nebojša Stevanović nije želeo da komentariše nastalu situaciju i činjenicu da je i on pet dana držao praksu tokom svog godišnjeg odmora, niti rešenje o Jozićevom otkazu koje je potpisao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati