Srbija

Direktno.rs

17. 05. 2022. 10:40 0

"Izgraditi novu školu, vrtić i kružni tok na Panteleju"

"Podnećemo odborničku inicijativu kojom tražimo da se na području gradske opstine Pantelej, na delu Somborskog bulevara izgradi nova osnovna škola, vrtić i kružni tok u preseku Somborskog bulevara i puta za Matejevac", kažu odbornici opozicione koalicije "Niš, moj grad" u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković i Branislav Jovanović.   

Odbornik Stanković kaže da je povećano naseljavanje u gradskoj opštini Pantelej evidentno i smatra da su kapaciteti postojećih škola i vrtića na ovoj teritoriji nedovoljni za normalne uslove.

"Širenjem Somborskog bulevara, bezbednost dece koja pohađaju postojeće škole može biti ugrožena, pa izgradnja osnovne škole predstavlja neophodnost za stanovnike te teritorije.  Podsetio bih da je za vreme prethodne vlasti od 2008. do 2012. godine  izgrađeno 7 novih škola, 9 novih vrtića kao i 10 novih bulevara", kaže odbornik Miodrag Stanković.

Njegov kolega, Branislav Jovanović, kaže da ova vlast ništa nije uradila ne samo na samom  bulevaru nego i u opštini Pantelej. Kaže da su gradski čelnici obećavali izgradnju pijace, nove crkve, škole, novog obdaništa na nivou opštine, ali od toga ništa.

"Somborski Bulevar odnosno sada već Bulevar Svetog Pantelejmona i Bulevar Medijana se ukrštaju i to je važno saobraćajno čvorište koje nije razrešeno u našem gradu već deset godina, od kad smo izašli iz ove lokalne vlasti. Naime, nedaleko od tog čvorišta nalazi se važna ulazno - izlazna saobraćajnica koja Niš povezuje sa auto-putem, to je takozvana matevačka petlja ili Niš - Istok koju smo takođe mi uradili. Ne samo da nije urađen kružni tok kojim bi rešili ovo saobraćajno čvorište nego nije ni proširen Bulevar Medijana do same Matevačke petlje što je ogledalo grada", kaže Jovanović.

Prof. dr Tomislav Igić kaže da je kružni tok preko potreban zato što saobraćaj navire iz oba pravca.

"Izgradnja kružnog toka je neophodna kako bi se smanjio broj udesa koji su na ovom mestu veoma učestali", kaže Igić.

Koalicija "Niš, moj grad" apeluje na gradsku vlast da nešto uradi po tom pitanju jer se izgradnjom bulevara očigledno Niš širi na ovom području.  

"Zidaju se velike zgrade, investicioni ciklus je u toku, a mi apelujemo da se kružnim tokom što pre reši ovaj saobraćajni problem na nivou grada", zaključuju odbornici. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati