Srbija

S. M.

11. 01. 2022. 07:01 4

Bojleri, kante, letve: Kako SNS održava puteve

U nedostatku stručnog kadra, nenamenskog trošenja budžetskih para, zaposleni u niškim javnim preduzećima, koja su zadužena za održavanje putne infrastrukture, vrlo originalno obeležavaju rupe na kolovozu. Tako se začas upotrebi stari bojler, ili jupolska kanta, na mestima gde treba da se saobraćajnim znakom i propisnom saobraćajnom trakom, kako zakon nalaže, obeleži rupa u asfaltu. I to nije sve, električne žice se pridržavaju drvenim letvama i samo je puka sreća pogledala te znalce u poslu što nije došlo do neke nezgode.

Primeri su „originalno“ obeležene rupe u niškoj Mokranjčevoj ulici i to ne jedna, već kolona njih, kao i kablovi u Episkopskoj ulici.

- Izumi u Nišu: - letva da se podšprajcuju žice - bojler da se obeleži rupa. To što ima na Paliluli, u Episkopskoj na koju se nastavlja Mokranjčeva, nema u svet’. Da li ste normalni - prokomentarisala je na svom Tviter nalogu predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević.

Iako je zakon jasan te se sve otvorene i nebezbedne rupe na saobraćajnicama obeležavaju znakom koji se postavlja na propisanoj udaljenosti od tog mesta, kako bi ga vozači videli, a samo mesto se obeleži trakom, to je ovoga puta izostalo. Sigurno se radnicima žurilo da proslave praznike, a znakove za ove situacije negde su zagubili, pa su improvizovali.

I dok i dalje stižu prijave učesnicima ekoloških protesta tokom decembra, a samo na prvom  koji je održan 4. decembra prošle godine u Nišu je bilo više od deset hiljada građana, koje pišu saobraćajni policijski službenici koji i nisu bili na događaju, ovi bojleri, kante i letve danima stoje i MUP ih ne primećuje.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati