Srbija

S. M.

05. 12. 2021. 19:24 7

Građani podsetili Vulina šta je nekad pričao (VIDEO)

Građani Kuršumlije, Prokuplja i Blaca juče su na sat vremena blokirali magistralni put Niš- Priština kod Katastarske petlje, a jake policijske snage i čak dron, pratile su skup, koji je prošao bez incidenta i u kojem je učetvovalo oko 200 građana Toplice.

Ono što je zanimljivo je da su građani, spontano okupljeni, bili prilično originalni, pa su delili bombone onima koji su čekali da se blokada završi, čak i policajcima, a spremili su i performans. U njemu su delovi govora sadašnjeg ministra policije Aleksandra Vulina koji je na istom mestu, dok još nije bio u vlasti 2010. godine podržao radnike tadašnjeg "ŠIK Kopaonika" koji su zbog neisplaćenih zarada blokirali magistralu. Uz, na kraju, gromoglasan aplauz i "Bravo, ministre!" građani su ga podsetili kako je nekada umeo da shvati muku naroda.

Bombone su deljene onima koji su u kolima čekali da se sve završi. Kako su nam rekli, svi su bili dobronamerni i uzeli ih, uz izvinjenje protestanata što moraju da čekaju.

- Ideja je bila da pokažemo da smo svi isti i da je dovoljno samo malo razumevanja među ljudima kako bismo svi zajedno činili celinu koja je protiv svih nakaradnih i ružnih zakona i zloupotreba sadašnjeg režima. Svi mi treba pre svega da mislimo na budućnost i generacije koje dolaze i mogu vam reći da su strpljivo čekali da završimo protest i da produže svojim putem - kažu učesnici blokade.

Jedini trenutak u kojem je poremećeno ovo dostojanstveno okupljanje bio je kada je iz Prokuplja došla ekipa navodno neke televizije, koju su svi prepoznali kao naprednjačke botove i koji su pokušali da isprovociraju okupljenje, ali nije uspelo.

Protest je organizovan i u Prokuplju, ali se pretvorio u šetnju pešačkom zonom. U jednom momentu izbio je incident, jer je, dok su građani bili okupljeni kod zgrade suda i prelazili pešački, jedno lice pokušalo da automobilom prođe kroz masu, te su mu oštećena kola. To je prijavio policiji, koja je privela jednog maloletnika kod kojeg je pronađena palica. I na ovom skupu po proceni bilo je oko 250 građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati