Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

28. 11. 2021. 20:18 1

"Šabac tužan grad, policija nas prepustila batinašima"

Građanski protest organizovan je večeras i u Šapcu, gde su se građani okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog jučerašnjih incidenata na ekološkom protestu, ali i zbog hapšenja Šapčanina Dragana Milovanovića Crnog koji je pokušao da zaustavi bager koji se zaleteo na okupljene demonstrante dok su blokirali most. Protest je protekao mirno, primetno je bilo i odsustvo policije, bar uniformisane.

Aktivista Dušan Tufegdžić izjavio je da protest večeras nije mogao da izbegne Šabac zbog jučerašnjih događaja kada je bagerista pokušao da prođe kroz dmonstrante.

- Juče je u Šapcu pala krv, morali smo danas da izađemo na ulicu - kazao je Tufegdžić za Nova.rs

- Šabac je večeras tužan grad zbog krvi koja je pala. Ljudi su mirno protestovali kada se policija povukla i prepustila ih naprednjačkim batinašima koji su ih tukli motkama, bejzbol palicama i čekićima. Pohapšeni su traktoristi i čovek koji se branio dok su ga šutirali sa bagera. njemu je odrteđeno zadržavanje od 48 sati, ako ga ne puste, ceo šabac će biti na ulicama. Nećemo se predati. Budimo mirni jer mi nismo naprednjački batinaši - istakao je on.

U Šapcu su večeras i bili članovi Stranke slobode i pravde, među kojima je i Borko Stefanović, kao i profesorka Biološkog fakulteta i članica Skupštine slobodne Srbije dr Biljana Stojković i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Otvorena građanska platforma "Akcija", Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zahteva hitno ukidanje pritvora čoveku koji je juče u Šapcu sprečio da bager pogazi građane.

Srđan Milivojević je podržao Šapčane u njihovoj borbi protiv, kako je rekao, policijske mafije Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

- Vučiću, predozirao si se od vlasti, kao tvoji botovi onog paradajza s Jovanjice. Moji pradedovi, i vaši pradedovi održali su referndum pre 100 godina na Ceru i Kolubari. Ne damo Srbiju, gotov si, Vučiću - rekao je Milivojević.

Naveli su da je čovek koji je juče zaustavio bager u Šapcu i time spasao ljude od povređivanja, uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, te da tim advokata ZZS radi na njegovom oslobađanju.

- Takođe, zahtevamo hitno privođenje vozača bagera, kao i privođenje osoba koje su palicama i čekićem napali građane koji su mirno protestovali u Šapcu za svoja prava - naveli su u saopštenju u kom su pozvali građane na večerašnji protest.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati