Srbija

[ Izvor: Nova ekonomija ]

02. 11. 2021. 11:13 1

I Niš nabavlja vozila od firme bliske SNS

Grad Niš kupiće četiri službena vozila za potrebe Komunalne milicije od firme Auto-Čačak za šta će izdvojiti 4,2 miliona dinara.

U konkursnoj dokumentaciji naručilac je naveo da vozila moraju biti nova i proizvedena u 2021. godini, minimalne dužine 3,9 metara, sa standardom motora minimum EURO 6.

Jedan od uslova za dobijanje posla bio je da je privredni subjekat "u poslednje tri godine izvršavao ugovore odnosno isporučivao dobra koja su ista ili slična predmetu ove nabavke u iznosu od najmanje devet miliona", kao i da je "ostvario ukupan prihod od najmanje 12 miliona dinara u poslednje tri godine".

Opštine Nova Varoš i Čajetina, kao i Dom učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle" iz Beograda su krajem jula u roku od nedelju dana kupili po jednu novu luksuznu limuzinu od firme Auto-Čačak.

Nova Varoš i Čajetina su automobile platile po 34.000 evra, a Dom učenika "samo" 24.800 evra.

Početkom 2020. sa kompanijom Auto Čačak sporazum o zakupu vozila vredan oko 20,8 miliona dinara sklopio je i Grad Beograd.

Krajem avgusta Auto-Čačak kupio je, kao jedini ponuđač, Beogradsku industrija piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP) za 2,09 milijardi dinara.

Vlasnik Auto Čačka Milenko Kostić je bivši šef aktuelnog gradonačelnika Čačka iz redova SNS, Miluna Todorovića. Todorović je bio direktor Auto Čačka do izbora na funkciju gradonačelnika 2016. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati