Srbija

Direktno.rs

21. 10. 2021. 15:09 0

SSP: Džuniću, da li i Skupštinom Niša upravljate pijani kao volanom?

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predsednika niške Skupštine Bobana Džunića, čuli smo da postoje dokazi da je Boban Džunić upravljao vozilom u alkoholisanom stanju. Juna 2021. godine zaustavila ga je saobraćajna policija i prilikom alko testa, ispostavilo se da je Džunić imao preko jednog promila alkohola u krvi, saopštava GrO SSP Niš.

Džunić na konkretno pitanje novinara da li je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju i da li je prilikom saobraćajne kontrole lišen slobode, odgovorio je da nije bio lišen slobode.

Budući da mediji poseduju dokaze da se protiv Džunića vodi prekršajni postupak pri niškom Prekršajnom sudu, otvara se niz pitanja:

  • Kako je moguće da saobraćajna policija krije od medija i građana da li je predsednik Skupštine upravljao vozilom pijan?
  • Da li je moguće da predsednik Skupštine nije lišen slobode iako je u trenutku saobraćajne kontrole imao preko jednog promila alkohola u krvi, iako bi po zakonu morao biti priveden?
  • Zašto Džunić izbegava odgovor na konkretno pitanje da li je juna 2021. godine upravljao vozilom u alkoholisanom stanju?

Svedoci smo da se zakon primenjuje selektivno i da nije isti za sve. Ali ponašanje Džunića na jučerašnjoj konferenciji za medije je krajnje bahato i drsko. Kao nosilac jedne od najviših političkih funkcija, dužan je da odgovara na pitanja medijima i da polaže račune građanima. I dužan je da poštuje zakon. Umesto toga, Džunić koristi političku moć i postavlja se iznad zakona, može da vozi automobil pijan, a da zbog toga ne bude uhapšen.

Dok se nad građanima sprovodi represija i kažnjavaju se za najsitnije saobraćajne prekršaje, naprednjačkim funkcionerima se gleda kroz prste i za krupne prekršaje.

Tražimo da Džunić odgovara za prekršaj koji je počinio, jer upravljajući vozilom u alkoholisanom stanju ugrozio je građane Niša koji ga plaćaju, ugrozio je sve učesnike u saobraćaju. Tražimo i političku odgovornost Bobana Džunića, jer ovakvim ponašanjem pokazao je da je nedostojan funkcije koju obavlja - poručuju iz GrO SSP Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati