Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Infovranjske.rs ]

19. 10. 2021. 12:58 2

Radnici tražili plate, intervencija obezbeđenja, POLICIJE I HITNE POMOĆI (FOTO)

Svih 10 radnika Sportskog saveza "probilo" je kordon obezbeđenja i upalo u zgradu Skupštine Grada, doživljavajući dramatične trenutke ispred kancelarije Nenada Đorđevića, gradskog većnika za sport, koji je kabadahijski i paranoično doživeo susret sa radnicima koji su 15 meseci bez plata i neoverenih zdravstvenih knjižica u jeku pandemije koronavirusa.

Po rečima Bratislava Antića, predsednika Sportskog saveza u ostavci, "pre nedelju dana upućen je dopis gradonačelniku i zatražen prijem, ali je protekla nedelja bez odgovora, pa su zaposleni krenuli u zgradu Skupštine Grada".

- Predsednica sindikata SS Danijela Stoiljković je pozvala Đorđevića i kada se pojavila u njegovoj kancelariji, on je bukvalno najurio, pa su se u odsustvu gradonačelnika svi zaposleni okupili ispred kancelarije većnika za sport i pozivali ga da se pojavi pred njima - navodi Antić.

Ispred njegove kancelarije pojavili su se radnici obezbeđenja i policija, većnik je oklevao da izađe i suoči se sa zaposlenima koji samo traže svoja prava, da za svoj rad primaju plate, računajući tu i njihovih dvanaestoro dece koji su bez zdravstvenog osiguranja.

- Kada se Đorđević prvi put "osmelio" da izađe pred ljude, njegovo ponašanje bilo je agresivno i bahato, tražio je obraćanje dopisom, pa je došlo do verbalnih sukoba kojima su prisustvovali ne samo zaposleni Sportskog saveza, već i zaposleni u MUP-u i Gradskoj upravi, što je pojačalo Đorđevićevu agresivnost, paranoju i nesigurnost - ističe Antić, a prenose Infovranjske.

Drama je došla do vrhunca kada je pozlilo jednoj radnici Sportskog saveza.

- Đorđević nije dozvolio da radnica kojoj je pozlilo bude u njegovoj kancelariji, pa su je do dolaska Hitne pomoći primili zaposleni u Policijskoj upravi, Hitna pomoć joj je pomogla, a Ružica Tošić, predsednica Veća Saveza Samostalnih sindikata za Pčinjski okrug, upozorila je većnika za sport rečima "lako je tebi, ti primaš platu" - citira Antić.

Tošićeva je upozorila većnika za sport i na prostojno ponašanje prema ojađenim radnicima Sportskog saveza.

- Sportski savez radi, sve transakcije prema sportu odvijaju se preko ove organizacije, ali radnici ne primaju plate i neoverene su im zdravstvene knjižice - napominje Antić.

Do kraja drame Đorđević je tri puta izlazio ispred svoje kancelarije, a na kraju je napustio u pratnji obezbeđenja.

- Većnik za sport nije nijednim gestom obratio pažnju na ženu kojoj je ukazana pomoć zbog jakog stresa, ali se videlo da je u paranoji, iako je pokušavao da glumi "jačinu i snagu", a zaboravio je i važnu "sitnicu", 90 odsto zaposlenih u Sportskom savezu su članovi SNS, glasali su i za njega i gradonačelnika Milenkovića - poručio je Antić.

Zaposleni u Sportskom savezu su odlučili da svakodnevno dolaze u zgradu Skupštine Grada kako bi ostvarili svoja ugrožena prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati