Srbija

S. M.

18. 10. 2021. 15:29 0

Izdvojili 12 miliona za rekonstrukciju, a radova nema (FOTO)

Naprednjačka vlast u Prokuplju ume da obeća, ali da realizuje teško. Tipičan primer je pre svega infrastruktura, koja je građanima najvažnija. Naše istraživanje je došlo do poražavajućih podataka da ništa što je obećano nije urađeno. Idemo redom.


Gradskim budžetom, koji je 1,6 milijardi dinara, planirano je da se 12 miliona utroši u infrastrukturu. Naknadno je rebalansom odvojeno 7,7 miliona dinara za asfaltiranje i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže nekoliko stotina metara u ulici Miloša Obilića koja je više od godinu dana bila neprohodna, a koje su se setili tek nakon obilnih letnjih padavina kada je nastao potpuni haos u ulici, o čemu je Direktno.rs u više navrata pisalo. Sve ostalo, kao što je rekonstrukcija Niške ulice, ulice Zorana Radmilovića i ostalih nije ni pipnuto, a mi smo se na terenu uverilli da je tako. Zato se sa pravom građani pitaju gde su otišle pare?


- U toku je priprema Odluke o izmeni Odluke o budžetu Grada Prokuplja za 2021. godinu nakon čijeg
usvajanja ćemo moći da izađemo sa konkretnim podacima o iznosu planiranih  finansijskih sredstava za asfaltiranje ulica, kao i sa nazivima ulica na teritoriji grada i seoskih područja - bio je pisani odgovor
gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića još 17. septembra na pitanja koja smo mu postavili. Kako to nije bio odgovor koji smo tražili, ponovo smo pitali, ali do danas nismo dobili odgovor. S obzirom da se zna da sezona za te radove prestaje, a ulica Miloša Obilića je naknadno pridodata, ostalo je otvoreno pitanje gde je utrošeno 12 miliona dinara.

- Da, dolazili su još prošle godine, premeravali, gledali, ali evo nisu ni mrdnuli sa radovima. Moj tast je
ustupio deo zemljišta za taj put, ali koliko znam problem je jedan građanin koji je izašao sa svojom kućom, ali mislim da je i to rešeno. Ipak, čitave godine nisu dolazili i radovi nisu ni mrdnuli - kaže stanovnik ovog dela.

Slično je i sa Niškom ulicom, koja je budžetu planirana za sređivanje. Ona je paralelna sa ulicom Ratka
Pavlovića koja je jedna od najvećih i najprometnijih ulica u gradu, a deo je magistralnog puta Niš - Priština.

- Ma kakvi radovi, nisu ni prišli ulici - kaže Snežana M. koja živi u Niškoj ulici.

Od radova i utroška planiranih sredstava, barem što se infrastrukture tiče, teško da će nešto biti. Izostao je i plan za energetsku efikasnost koji uopšte nije ušao u budžet, pa su oni građani, koji su možda želeli da konkurišu za ova sredstva, uskraćeni za tu mogućnost. I kapitalni projekti koji su najavljivani, kao što je na primer otvaranje nove pijace, još 2018. godine i dalje sam u prvoj fazi, odnosno urađen je pristupni put, a o industrijskoj zoni, novoj bolnici koja je opet u lokalnoj vlasti targetirana kao epohalno ulaganje, nema ni reči. Radovi su još u prvoj fazi, odnosno zgrada koja postoji je samo spolja doterana i tu se stalo.

Celokupan projekat košta blizu tri milijarde dinara i finansira ga Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Kada je januara prošle godine potpisan ugovor sa izvođačem radova, gle čuda, sa firmom “Termomont” rečeno je da će se sve završiti za 240 dana. Za tu bolnicu, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava utvrdio je da je tender namešten za firmu bliskoj vlasti i da je čak 800.000 evra skuplji od druge niže ponude.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati