Srbija

Direktno.rs

15. 10. 2021. 09:13 2

SSP: Vranje, dolina gladnih!

Pošto se vlast hvali "uspesima" u privredi i poboljšanju uslova za život građana Vranja, pogotovo razvojem komunalne infrastrukture, sa akcentom na asfaltiranje puteva i širenjem kanalizacione mreže, što ako se malo bolje zagrebe izađe na malo bolje organizovanu pljačku para građana, zabrinuto pitamo šta su uradili za one najsiromašnije sugrađane da ublaže udar "ekonomskog tigra" koji se ogleda u inflaciji koja drma Srbiju, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Vranje koje prenosimo u celosti.

Da li su obezbedili sredstva za isplatu socijalne pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima kako bi obezbedili ogrev i životne namernice kao i lekove u doba pandemije, jedino ako ne verujete da smo je i u Vranju pobedili?

Da li su povećali davanja iz lokalnog budžeta pošto su ih obezvredili na 2.000 maksimalno 5.000 dinara i to ko ima sreću, ko je nema mora da je član stranke kako bi ga usrećili, i ko može da preživi sa ovim iznosom datim jednom u tri meseca?

Koliko je socijalnih slučajeva od kako su preuzeli vlast u Vranju 2016. godine, nastradalo od posledica smrzavanja ili i to da podvedemo pod kovid 19, kad ga nigde nije bilo?

Da li je vlast u Vranju svesna realnosti da imamo na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Vranju povećan broj nezaposlenih lica, ili veruju da su radnici Geoxa već rešeni, pošto je neko obećao?

Da li može neko od "stručnjaka" za privredu, zanatstvo, malu privredu i ugostiteljstvo da da savet licima koju pozivate na „samozapošljavanje" koji posao mogu da pokrenu za 250.000 dinara, koliko nudite u Vašem projektu, pošto kada se registruju, plate lokalne takse, prijave se i plate dadžbine "ekonomskom tigru", verovatno ostaće im za metlu i konopče?

Da li lokalna vlast zna da po zvaničnoj statistici Republičkog zavoda za statistiku, više od 50% zaposlenih prima ispod prosečne plate u Srbiji, koja je jedina u vremenu inflacije ostala stabilna - ne povećava se, a najmanja je u Pčinjskom okrugu?

Da li znate da pojedini Vaši sugrađani ne mogu da priušte ni osnovne životne namernice nakon poslednjeg poskupljenja a žive u doba progresa i "ekonomskog tigra"?

Da li vlast u Vranju zna da nemaju svi građani pristup lokacijama za građevinsko zemljište, tenderima za sterilizaciju pasa i mačaka, tenderu za azil za pse, tenderima za izgradnju Centra izvesnosti, vrtića u Raški, kupovini vrtića u Gornjoj čaršiji i sličnim izvorima prihoda, sada pristup imate vi, a uskoro imaće i nadležni državni organi ali ne da bi se bavili socijalom nego da bi vratili novac narodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati