Srbija

Direktno.rs

14. 10. 2021. 15:17 0

Danima ih vodom snabdevali iz cisterni, sad im prete

Na poleđini septembarskih računa za vodu nalazi se obaveštenje namenjeno korisnicima koji nisu izmirili obaveze prema JKP Vodovod Vlasotince. Rok za izmirenje obaveza u celosti ili sporazumno je 29. oktobar 2021.

- Nakon tog roka, u slučaju neizmirenja obaveza, protiv svih dužnika, biće pokrenut postupak naplate duga prinudnim putem, preko javnih izvršitelja ili sudskim putem. Često se srećemo sa pitanjem šta sa periodom kada nije bilo vode. U tom slučaju ni vodomer ne meri potrošnju, a preduzeće korisnicima usluga obezbeđuje vodu preko cisterni - što se dešava i kod drugih vodovoda - kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Vlasotinački "Vodovod" počeo je sa zamenom starih vodomera i očekuje se da će do sredine 2022. godine biti zamenjeno svih 5000 vodomera. Zamena se najpre vrši kod pravnih subjekata i kod domaćinstava kod kojih se obračun vode vrši paušalno.

- Zamena vodomera se neće naplaćivati, a korisnici će biti u prilici da zamene i svoj ventil iza vodomera, ako nije u funkciji - dodaje Ilić.

Podsetimo, Vlasotinčani su često imali problema sa nestašicom vode, a martu i aprilu su danima bili bez vode nakon januarskih poplava kada je došlo i do oštećenja glavnog vodozahvata.

- Ako u slučaju promene korisnika (nastalu prometom nepokretnosti, promenom adrese stanovanja, smrću, itd.) novi korisnik ne izvrši uredno prijavljivanje preduzeću u skladu sa tehničkim uslovima, preduzeće će isključiti korisnika iz sistema javnog vodovoda i o razlozima za isključenje odmah, a najkasnije u roku od 24 sata obavesti korisnika i opštinskog komunalnog inspektora u skladu sa Odlukom o komunalnoj delatnosti br.894 od 28.06.2013. godine - ističe direktor vlasotinačkog "Vodovoda" Zvonko Ilić.

Kako je navedeno, za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti pravnoj službi JKP Vodovod Vlasotince, Trg Oslobođenja br.9 – prvi sprat, radnim danima od 8 do 14 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati