Srbija

Direktno.rs

12. 10. 2021. 20:03 0

SSP: Polovinu budžeta Medijane "pojede" opština

Danas je održana javna rasprava na kojoj su građani mogli da daju predloge na budžet GO Medijana za 2022. godinu. Javnoj raspravi prisustvovao je i član Gradskog odbora i potpredsednik OO SSP Medijana Milan Mladenović.

Saopštenje OO SSP Medijana prenosimo u celosti:

"Budžet GO Medijana je oko 180 miliona dinara, od čega 60 miliona ide na plate zaposlenih, 20 miliona na paušalne nadoknade, 10 miliona na troškove. Polovinu budžeta opštine "pojede" sama opština.

Drugi zanimljiv podatak koji se čuo na javnoj raspravi je da JKP "Medijana" ima 1.200 zaposlenih. Više nego kompletna gradska uprava. Svedoci smo da je Niš prljaviji nego ikad, pa se postavlja pitanje čemu onda služi 1.200 zaposlenih i šta tačno rade.

Treća stvar je ono što svi znamo - Gradske opštine su jedači budžeta, apsolutno nikakvu nadležnost nemaju, jer nisu jedinice lokalne samouprave, već direktno zavise od Grada. Opštinama se moraju dati šire nadležnosti, kako bi bile servis građana, a ne "jedači" novca i mesta za udomljavanje partijskih kadrova.

U praznoj opštinskoj sali, izuzev ljudi iz opozicionih stranaka, nije bilo predstavnika vlasti, niti građana. Po ko zna koji put, vlast objavljuje šturo informacije o javnim raspravama i na taj način onemogućava građane da na vreme saznaju za javne rasprave i slične događaje. Neophodno je animirati građane da učestvuju i informisati ih na vreme, a za medije se izdvajaju značajna budžetska sredstva", kaže se u saopštenju OO SSP Medijana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati