Srbija

S. M.

12. 10. 2021. 15:49 2

Uzbunjivač dobio Hitnu na sudu, a i dalje mu prete otkazom

Uzbunjivač iz Niša dr Miodrag Branković prvostepeno je, nakon što je tužio Zavod za hitnu medicinsku pomoć, u kojem radi, dobio presudu u svoju korist.

On je presavio tabak, jer je ova ustanova podnela disciplinski postupak i opomenu pred otkaz protiv njega maja 2020. godine, pošto je navodno, izazvao sukob sa tada glavnim tehničarem, vređao ga i napravio incident u novembru prethodne godine.

U postupku koji je vođen pred Osnovnim sudom u Nišu, utvrđeno je da dr Branković nije ništa od navedenog učinio, te se nalaže ustanovi da plati sve troškove postupka. Poništava se i akt Zavoda kojim je izrečena opomena pred otkaz dr Brankoviću.

Ovo je prvi od tri slučaja, zbog kojih je protiv ustanove u kojoj radi Branković podneo tužbe. Sve su po istom osnovu, jer mu neprestano stižu opomene pred otkaz.  

- Protiv mene su pokrenuli disciplinski postupak i zato što nisam stavio masku i pre kraja radnog vremena došao u centralu Zavoda, a bio sam u isturenom odeljenju hitne pomoći, što to uvek činimo, kada završimo smenu, jer moramo da dođemo u centralu. Disciplinski postupak su pokrenuli i kada sam ispričao kako je pacijent preminuo pošto je dugo čekao da ekipa u kojoj sam bio dođe na teren, jer nam dispečer nije javio, a i kada su me bez opreme poslali da pregledam pacijenta koji je bio kovid pozitivan. To sam učinio, ali sam nakon ukazane pomoći pozvao ekipu da sa adekvatnom zaštitnom opremom preveze pacijenta do bolnice. Optužen sam i da sam obio toalet na spratu Zavoda - nabraja za Direktno.rs dr Branković sve disciplinske postupke kroz koje je prošao.

On stoički podnosi pritisak koji ima jer je uzbunjivač, odbija mu se od plate po 20 odsto zbog tih disciplinskih postupaka, ali onda pravdu potraži na sudu. Tako trenutno ima pet postupaka, koje je pokrenuo.

- U slučaju ove prve presude, koja još nije pravosnažna, nisam tražio nikakvu nadoknadu od Zavoda, samo da plate sudske troškove, što je sud i naložio - dodaje dr Branković.

On je široj javnosti poznat kao lekar koji je prvi javno progovorio o stanju u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, o tome da rade sa smanjenim brojem lekara, bez potpune opreme i od tada trpi ogroman pritisak u ustanovi u kojoj radi. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati