Srbija

[ Izvor: Telegraf ]

01. 10. 2021. 19:26 5

Inspektor o slučaju nestale porodice: "Ovo se nikada nije desilo"

Potraga koju su danas na području od Moravca pa do Tešice, duž obale Južne Morave i u ataru četiri sela sproveli žandarmerija, policija i vatrogasno spasilačke jedinice, nije dala nikakvog rezultata.

Potraga je počela u Moravskom Bujmiru, a porodicu koja je nestala 26. septembra tražio je i policijski helikopter, kao i jedno vozilo kvad. Pretraženo je korito reke, priobalje, gusto rastinje i kukuruzišta, ali nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da su Đokići boravili na tom području.

- Imali smo veliki broj prijavljenih nestanaka lica, ali nikada čitavih porodica. Uglavnom su to bili maloletnici, ali zahvaljujući sveobuhvatnom policijskom radu, najveći broj nestalih je pronađen. Međutim, neki nestanci nikada nisu rešeni. Imamo slučaj jedne curice od pre dvadesetak godina, koja nikada nije pronađena. Do nas su dolazile poluinformacije, da je viđana na Kosovu, tražili smo pomoć Interpola, ali nikada nismo došli do saznanja koja bi nam koristila u njenom pronalasku. Pre dosta godina trag se izgubio i jednom mlađem muškarcu i to ispred njegove zgrade. Bilo je indikacija da je prisilno odveden, intenzivno smo ga tražili, ali ni njegov nestanak nije razrešen. Posle par godina, stizale su nam informacije da je viđen u Južnoafričkoj Republici što je bilo nemoguće proveriti – priča penzionisani policijski inspektor Nebojša Petković za Telegraf.

Aleksincom kolaju različite priče ali za sada nijedna od verzija nestanka tročlane porodice nije potvrđena. Dok neki misli da su svojevoljno negde otišli, te da u interesu svoje bezbednosti odbijaju da se pojave, ima onih koji sumnjaju da su oteti. Neki ne isključuju mogućnost i da više nisu među živima s obzirom na to da je od njihovog nestanka prošlo pet dana.

Da podsetimo, Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija poslednji put su viđeni u aleksinačkom selu Moravac gde su bili na večeri kod Goranove majke.

Njihovo vozilo, crni “folksvagen pasat” snimila je nadzorna kamera u 00.10 sati u blizini mosta preko Južne Morave na izlazu iz Žitkovca. Nakon toga su netragom nestali, a nešto kasnije su im isključeni i mobilni telefoni. Ono što se zna da njihovo vozilo nije izašlo na autoput niti su Đokići napustili zemlju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati