Srbija

S. M.

28. 09. 2021. 22:52 15

Komunalci nisu pustili ni VOJNI SANITET pod rotacijom! (VIDEO)

U kuršumlijskom naselju Baćoglava, gde su od juče meštani blokirali put za kamione Javno komunalnog preduzeća i ne dozvoljavaju im da odvezu smeće na nelegalnu deponiju, stvari su se tokom dana potpuno okrenule.

Komunalci su svojim vozilima blokirali taj put, a meštani stoje sa strane i dežuraju da ne prođu. Ali, najgore od svega je što komunalci nisu hteli da puste da prođe vojno sanitetsko vozilo koje je iz obližnje baze prevozilo pacijenta. Iako je bilo pod rotacijom, a jedan od vojnih lica pokušao da namoli vozače komunalnih kamiona da ih propuste, to se nije dogodilo.

Na kraju je vojni sanitet preko livada obišao blokadu i odvezao pacijenta!

- Ovo sigurno nigde u Srbiji nije viđeno, da lokalnim komunalcima ni policija, ni vojska ništa ne mogu. To pokazuje njihovu bahatost i neljudskost. Mi svi okupljeni meštani gledali smo u čudu. Hajde što nisu pustili vozilo koje prevozi đake, ali nisu pustili ni vatrogasno vozilo da ode do te njihove nelegalne deponije i ugasi vatru, već su se tako poneli i prema vojsci i pacijentu u vozilu - kaže meštanin Baćoglave Zoran Milosavljević.

Dodaje da su tokom dana najmanje deset puta zvali policiju da interveniše i skloni kamione sa puta, ali ni oni nisu reagovali. Na kraju su navodno napisali prijave.

Inače, i ove večeri situacija je nepromenjena, na putu su i dalje komunalni kamioni i vozači u njima, kao i meštani i tako će prema najavi biti do jutra.

Baćoglavčani traže da se priključe na gradski vodovod, jer su dobili analize Instituta za javno zdravlje iz Niša da je njihovo izvorište i seoski rezervoar zagađen, odnosno da ta voda nije za piće, a to je, kako tvrde, zbog smetlišta, koje je tik uz izvorište. Tako je sve počelo, ali poslednji postupak kuršumlijskih komunalaca, je prešao sve granice normalnog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati