Srbija

Direktno.rs

10. 09. 2021. 08:41 4

SSP: Zašto svake godine kupujemo novogodišnju rasvetu?

U gradu u kojem 6.000 porodica živi na rubu egzistencije, a mnogima dnevni obrok zavisi od „narodne kuhinje”, Vučićev gaulajter Miloš Vučević, i ove godine troši novac svih građana na „šminku”. Ovaj put u pitanju je novogodišnja rasveta i dekoracija, koju Vučević i njegova svita dokupljuju svake godine - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Samo u prethodne tri godine grad Novi Sad je za kupovinu nove ulične rasvete i za remont stare dodelio sredstva u visini od preko 45 miliona dinara. Ovogodišnjim konkursom predviđeno je oko 12,5 miliona dinara za ovu svrhu.

Podsetimo da više lokalnih samouprava u Srbiji godinama unazad potresa afera nameštanja tendera za firme koje su uvozile rasvetu proizvođača „Blachere illuminations”, a jedna od njih bila je i novosadska. Na primer, mediji su izveštavali o slučaju kada je pre pet godina tender dobilo preduzeće „Iluminia” koje je za cenu od 12,4 miliona bez PDV-a, ponudilo ukrase navedene u konkurskoj dokumentaciji, i to baš onakve kakvi mogu naći na njihovom sajtu i u katalogu francuske firme „Blachere Illumination”.

- Siromaštvo, beskućništvo i prosjačenje, nerešene komunalne probleme, enormne izdatke roditelja koji sami obezbeđuju udžbenike, lečenje najmlađih dobrovoljnim prilozima građana neće ublažiti novogodišnji sjaj ulica, irvasi i praporci - ističe dr Danijela Grujić, predsednica GrO Stranke slobode i pravde, i zahteva da arčenje gradskog novca odmah prestane, kako bi on bio preusmeren na zbrinjavanja najugroženijih kategorija stanovništva - socijalno ugrožene, mlade i samohrane roditelje. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati