Srbija

Direktno.rs

30. 08. 2021. 11:57 0

SSP: Čije propuste i gubitke plaćaju građani Vranja?

Naviknuti na naprednjačku degradirajuću politku 2016. godine, nas nije iznenadio stečajni postupak koji je pokrenut u JP Direkciji za izgradnju grada Vranja kao i u JP Skijalište Besna Kobila Vranje. Optimisti su se ponadali da će se stečajem okončati pljačka koja se dešavala u ovim javnim preduzećma, ali pljačka ne samo da se nije okončala već je produžena, ali u nekom drugom obliku, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Vranje koje prenosimo u celosti.

Naime, grad parama građana Vranja od dana proglašenja stečaja u ovim preduzećima, pa do današnjeg dana plaća platu i troškove stečajnih upravnika u ovim preduzećima, dakle, 6 godina naprednjačka vlast ne može da okonča stečaj. Postavlja se pitanje da li ne može ili neće? Grad je na sebe preuzeo milionska dugovanja ovih preduzeća i plaća ih iz džepova građana Vranja.

Ko je i zašto nije uradio analizu opravdanosti nastalih dugova?

Da li su dugovi nastali iz poslovanja ovih preduzeća ili su rezultat bahaćenja, stranačkih finansiranja i ličnih bogaćenja pojedinaca?

Da li je grad protiv odgovornih lica iz ovih preduzeća podneo prijave zbog milionskih gubitaka koja su stavljena na grbači građana Vranja?

Zaposleni u ovim preduzećima su tužili grad Vranje. Iznosi tužbenih zahteva prelaze više miliona dinara, a za ovih šest godina dostigli su cifru od više desetina miliona dinara. Znači da pojasnimo, pojedini koji su direktno odgovorni za ove milionske štete tužili su grad i potražuju između sedam i deset miliona dinara naših para. Ti isti koji su zaslužni za propast prethodno pomenutih preduzeća su za svoj nerada nagrađeni stalnim zapošljenjima u nekim novim javnim preduzećima i ponovo primaju platu iz budžeta grada Vranja, odnosno iz džepova građana Vranja.

Petorica bivših radnika tih preduzeća nalaze se na visokim javnim pozicijama sa platom do 150.000 dinara mesečno, a po tužbama potražuju pojedinačno od pet do sedam miliona dinara.

Da li se ovde štite interese građana ili pojedinaca?

Da li je grad umesto da kazni odgovorna lica u preduzećima u stečaju ustvari njih nagradio boljim radnim mestima?

Da li se stečajni postupak u dogovoru sa advokatima namerno razvlači kako bi dugovi narasli i ko će na kraju, kad dođu na naplatu, da ih isplati iz budžeta?

Da li zbog ovakvog ponašanja gradonačelnika preti blokada budžeta kada sudski postupci dođu na naplatu i da li će to da ugrozi isplatu zarada zaposlenima u javnoj upravi?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati