Srbija

Direktno.rs

31. 07. 2021. 17:05 21

DOGOREVA: Polili gradonačelnika vodom, jer hoće da izmesti selo zbog Ziđina (VIDEO)

Na skupu meštana Mesne zajednice Krivelj u Boru, kojem je prisustvovao gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, došlo je do incidenta, kada je neko od prisutnih meštana polio vodom Milikića, zbog njegove namere da izmesti celo selo Krivelj, zbog potreba kineske kompanije "Ziđin".

Zbog namere vlasti u Boru, ali i stava Vlade Srbije, da za potrebe kineske kompanije "Ziđin", koja je vlasnik RTB Bor, kompletno selo Krivelj bude izmešteno u narednih nekoliko godina, došlo je do incidenta na zboru meštana ovog sela kojem su prisustvovali lokalni čelnici, ali i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se čulo na zboru meštani Krivelja moraju što pre da se odluče za lokaciju kako bi se ona uvrstila u plan generalne regulacije čije se usvajanje očekuje tokom septembra i da se završi plan posebne namene ovog područja. Nakon toga Vlada Srbije bi područje sela Krivelj trebalo da proglasi za deo koji je od javnog interesa, a tek nakon toga bi se ušlo u proces eksproprijacije.

Meštani će moći da se odluče za kolektivno iseljenje, individualno preseljenje ili direktnu prodaju kompaniji Ziđin, a sva trenutna pitanja i problemi koje imaju biće rešavani na sednicama radne grupe koja se sa predstavnicima Ziđina održava svake nedelje.

U jednom trenutku jedan od prisutnih nasrnuo na gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, polio ga vodom. Incident je brzo okončan, a gradonačelnik je najavio pokretanje krivične prijave protiv napadača.

Očigledno je da u Srbiji dogoreva, jer režim Aleksandra Vučića, vodeći se logikom "profit iznad ljudi", je spreman na sve, pa i da uništi ljudske živote i imovinu, samo da bi prisvojio korist.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati