Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

02. 07. 2021. 17:53 2

Za počasnog građanina proglašen član komisije za dodelu priznanja?!

Počasni građanin opštine Temerin za 2021. godinu je prof. dr Imre Nađ, a on je ovu titulu dobio za, kako je navedeno, "rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu".

Njega su za ovo priznanje predložili predsednik skupštine opštine Robert Pastor, član opštinskog veća Slavko Todorović, Nikola Ember i Zoran Svitić, piše 021.rs.

Zanimljivo je to da je Nađ, od 2019. godine kada je ustanovljen Dan opštine Temerin (1. jul), jedan od sedam članova Komisije za dodelu zvanja i priznanja koja odlučuje ko je dostojan ove nagrade.

Kako se navodi u Odluci o ustanovljenju zvanja počasni građanin, ovo zvanje se dodeljuje fizičkim i pravnim licima, kao i drugim organizacijama, čija delatnost ili životno delo u oblasti nauke, privrede, preduzetništva, socijalne zaštite i drugih oblasti doprinosi razvoju, očuvanju tradicija i afirmaciji opštine Temerin.
Imre Nađ je redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od devedesetih godina radio je kao viši naučni saradnik u Centru za regionalna istraživanja Mađarske akademije nauka, gde je jedno vreme bio rukovodilac Instituta u Bekeščabi. Učestvovao je i vodio niz međunarodnih projekata i radio na koncipiranju strategija regionalnog razvoja.

Uz diplomu potpisanu od strane predsednika opštine, počasni građanin Temerina dobija i novčanu nagradu, čiju visinu utvrđuje Opštinsko veće.

Osim Nađa, za priznanje počasni građanin Temerina bila je predložena Katarina Kiš, koju je predložilo Društvo srpsko-ruskog prijateljstva. Oni su smatrali da Kiš zaslužuje da joj se da priznanje za neprofitni zoo vrt koji održava svojim sredstvima i skromnim primanjima. Ovaj zoo vrt postoji već tri decenije, a Kiš ga je otvorila sa svojim suprugom.
U njemu mnoga deca po prvi put, i to besplatno, mogu da vide američkog rakuna, srnu, grivastog pavijana, australijskog emua i druge životinje. Vlasnica hranu za životinje kupuje uz pomoć donacija opštine i ljubitelja životinja. Cena ulaznice nije određena, svako daje koliko može.

Za Dan opštine dodeljuje se i priznanje "Za Temerin", koja su ove godine dobili Dom zdravlja "Temerin", KUD "Vuk Karadžić" i MKUD "Sirmai Karolj".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati