Srbija

Direktno.rs

05. 06. 2021. 17:09 0

"Nemamo rezervnu planetu, nemamo rezervni Novi Sad"

Nemamo rezervnu planetu, ni rezervnu Srbiju niti rezervni Novi Sad. Zato se moramo zajedno suprotstaviti naprednjačkom ekocidu našeg grada - poručili su danas iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Iz SSP čestitali su danas svim sugrađanima 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine i poželeli svima što brži odlazak sa vlasti naprednih uništitelja nekada zelenog Novog Sada.

- Naši sugrađani više ne mogu podneti ubrzani nestanak zelenih površina i boriće se kako za evropski standard, tako i za evropski kvalitet životne sredine, jer geografski, Srbija je u Evropi. Mi imamo Plan za Dan posle, plan kako da Novi Sad ponovo bude zeleni grad - poručili su iz SSP.

A ovaj plan podrazumeva minimum 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku grada i očuvanje tzv. gradskih šuma na obodu urbanizovanog dela grada, prilikom rasta i razvoja grada.

- Međusobno povezivanje gradskih zelenih površina drvoredima čime se omogućava cirkulacija svežeg vazduha ka gradskom jezgru i niže  temperature tokom letnjih meseci. Formiranje kišnih bašti, odnosno zelenih površina koje su u direktnom kontaktu sa tlom radi prihvata, usmeravanja i odvođenja viška vode nastalog velikim kišama - ističu.

Deo plana je i zaustavljanje seče višedecenijskih stabala zato što višedecenija staro i zdravo stablo sa svojom razgranatom krošnjom vredi kao nekoliko mladih sadnica.

- Pogledajte oko sebe i videćete šta je sve za ovih 9 godina naprednjačka vlast uradila. Njihovi džepovi su sve puniji, zelenila u gradu je sve manje, dok beton preliva - zaključili su iz SSP.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati