Srbija

[ Izvor: Rešetka.rs ]

25. 05. 2021. 19:14 6

Vučiću, Leskovac nije deo tvoje pobede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je preko svog Instagram profila saopštio narodu "da smo pobedili" zbog činjenice da je prosečna zarada u martu u zemlji iznosila 555 evra ili tačnije 65.289 dinara bez poreza i doprinosa, kako je to saopštio Rapublički zavod za statistiku.

Leskovčani očigledno nisu deo ove pobede jer i dalje imaju najniža prosečna primanja od svih gradova u Srbiji i daleko su ispod republičkog proseka - 52.132 dinara, iako je to zvanični porast u odnosu na prethodni mesec. U isto vreme Nišlije primaju 62.142, a Vranjanci 55.007 dinara, piše portal Rešetka.rs.

Podsetimo, samo u poslednja tri meseca na evidenciju Nacionalne službe zapošljavanja prijavio se 1.651 nezaposleni Leskovčanin, a u celom Jablaničkom okrugu 2.303 lica.

I u samoj leskovačkoj Filijali NSZ priznaju da se u odnosu na januar 2021. godine beleži povećanje broja nezaposlenih lica na području svih opština Jablaničkog okruga.

- Januara 2021. godine na području okruga bilo je registrovano 22.986 nezaposlenih lica, a na teritoriji grada Leskovca 13.208 nezaposlenih lica - navode iz ove službe.

Prema poslednjim objavljenim podacima iz statističkog biltena za april 2021. godine, na području Jablaničkog okruga registrovano je 25.290 nezaposlenih lica, od toga 14.859 na teritoriji grada.

- Inače, u odnosu na april 2020. godine, broj nezaposlenih je manji na području Jablaničkog okruga i svih šest lokalnih samouprava - kažu u NSZ.

Aprila 2020. godine na području Jablaničkog okruga bilo je prijavljeno 25.632 nezaposlena lica, dok je na teritoriji grada evidentirano 15.098 nezaposlenih lica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati