Srbija

Direktno.rs

13. 04. 2021. 12:43 6

Sukob Mirovićeve i Vučevićeve frakcije

Sukobi Mirovićeve i Vučevićeve frakcije unutar SNS-a dodatno su narušili ionako okrnjenu autonomiju Novosadskog univerziteta. Skandalozna sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu poslednji je poziv studentima i profesorima na otpor protiv zloupotrebe Univerziteta radi pozicioniranja pojedinih frakcija unutar SNS kartela - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.

- Nezabeležena situacija na sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu u četvrtak 08.04.2021. godine nastala je usled nasilog pokušaja pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića, inače bliskog pokrajinskoj struji SNS-a Igora Mirovića da skloni kandidata za izbor rektora prof. dr Dejana Madića koji je inače blizak SNS struji gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

Da postoje ozbiljni sukobi frakcija i klanova unutar SNS-a u Novom Sadu i Vojvodini odavno je postalo vidljivo svima, posebno samim članovima SNS-a. 

Ne mešajući se u ionako komplikovana unutarstranačka pitanja SNS-a i ne pokušavajući razumeti kadrovske kombinatorike pomenute stranke, zahtevamo jedino da napokon prestane sa apsolutnom politizacijom Univerziteta do te mere da se više ne radi “samo” o SNS kontroli nad Univerzitetom, nego se preko leđa studenata i profesora pokazuju mišići jedne od frakcija SNS-a suprotstavljenom taboru unutar samog SNS-a.
Sukobi između struja vladajuće stranke, kao i način na koji je pokušano nameštanje podobnih osoba na javne funkcije, ne smeju da se dešavaju u okviru institucija, naročito visokoobrazovanih gde je imperativ opstanak autonomije Novosadskog univerziteta. Ovim skandaloznim događajem izuzetno je poljuljan renome Univerziteta u Novom Sadu kao što je poljuljan renome svih institucija gde SNS nameće svoje politikantsko-finansijske interese.

Svojim potezima, SNS vodi Novosadski univerzitet u posrnuće koje će imati nesagledive posledice po studente i sav naučni kadar - stoji u saopštenju SSP Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati