Srbija

Direktno.rs

02. 04. 2021. 20:43 1

Novi Sad: Protest “Vidi, gari, možemo zajedno" u subotu

Pokret Novi optimizam organizuje protestno okupljanje "Vidi, gari, možemo zajedno!", koje je najavljeno za subotu, 3. april.


Saopštenje prenosimo u celosti:
U subotu, 3. aprila 2021, okupićemo se u 12 sati na Šodrošu (nasipu iznad Dunavca na kraju ulice Jerneja Kopitara) pod sloganom “Vidi, gari, možemo zajedno” - na protestu protiv projekta gradskih vlasti nazvanom "Novi Sad na vodi".

Novi optimizam vas sa zadovoljstvom poziva da se priključite protestu na kojem će biti predstavljena inicijativa "Vidi, gari, možemo zajedno!", koja ima za cilj da okupi ugledne javne ličnosti, nevladine organizacije, građanske inicijative i opozicione političke stranke u zajedničkoj borbi protiv visokokoruptivne vlasti i njenih nacionalnih i lokalnih projekata koji su u dubokoj suprotnosti sa interesima građana.

Sa jedne strane je vlast koja raspolaže svim državnim resursima i beskrajno ih zloupotrebljava, a sa druge – podeljena, takoreći razorena nezavisna i opoziciona scena koja mnogo više energije troši na međusobne zađevice nego na kritiku autoritarnog režima koji je – pred našim očima – rasklopio državu na sastavne delove, privatizovao je, ukinuo institucije i medijske slobode, i stvorio nepodnošljivu atmosferu mržnje, straha i nepoverenja.

Da li javne ličnosti koje imaju hrabrosti da jasno iskažu svoj stav, nevladine organizacija, građanske inicijative i opozicione političke partije – bez obzira na sve razlike koje postoje među njima – mogu i trebaju da sarađuju, iskazujući tako političku i građansku zrelost, u ostvarenju istog cilja – dobrobiti građana?

Na skupu će govoriti: predsednik NUNS-a Željko Bodrožić; veliki borac za Makiš, arhitekta Dragoljub Bakić. koji je postao pridruženi, počasni Gari; Đorđe Miketić, koji će govoriti u ime 17 organizacija iz Beograda; Kolja Krstić iz Smedereva, momak koji se bori kao David protiv Golijata u Smederevu protiv velikog zagađenja iz kineske željezare i Branka Ćurčić iz Grupe za konceptualnu politiku. Doći će i karikaturista Marko Somborac, te muzičar Uroš Turkulov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati