Srbija

Direktno.rs [ Izvor: 013.info ]

02. 04. 2021. 11:30 11

"Skandalozno je da Pančevo dobije ulicu po nacisti"

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo najoštrije je osudio inicijativu čelnika grada Pančeva da jedna ulica u Pančevu dobije ime po istaknutom članu Nacional-socijalističke Nemačke radničke partije (NSDAP) Maksu Broseu.

Skupština Grada Pančeva odlučiila je da se deo ulice u Severnoj privrednoj zoni nazove po Maksu Broseu.  Na ovaj potez reagovao je gradski odbor Demokratske stranke Pančevo.

- Nama je apsolutno jasan motiv čelnika našeg grada da se dodvore novom investitoru kojem je već dato 23 hektara zemljišta u trajno vlasništvo, ali je skandalozno da Pančevo dobije ulicu po jednom nacisti. Zbog politike koju je od 1933. godine i formalno podržavao Maks Brose na hiljade ljudi je u našem gradu izgubilo svoje živote. Na samo 2-3km od sporne ulice nalazi se Spomen-kompleks "Stratište" koji svedoči o 12.000 izgubljenih života Srba, Jevreja i Roma upravo zbog politike koju je Brose podržavao - navodi se u saopštenju.- Demokratska stranka se oštro protivi ovoj inicijativi i pita inicijatore koja je njihova ideologija i politika? Da li ovim potezom otvoreno podržavaju politiku koju je podržavao i sam Brose ili je u pitanju nešto drugo? 

- Pozivajući se na zdrav razum, Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo zahteva od čelnika grada Pančeva da se ova inicijativa hitno obustavi, ako ni zbog čega drugog, onda barem iz poštovanja prema svim žrtvama nacizma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati