Srbija

Direktno.rs

26. 03. 2021. 14:36 3

"Skandalozna izjava gradonačelnice Niša - presedan"

Skandalozna izjava gradonačelnice Niša i bivše novinarke Dragane Sotirovski o dogovoru koji je postugnut s ostalim funkcionerima iz vrha gradske vlasti da neće odgovarati na pitanja novinara Južnih vesti, presedan je koji je uzburkao grad na Nišavi, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Niš.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dok gradonačelnica ne silazi s televizija koje se delom finansiraju novcem iz gradskog budžeta, a gde gostuje u strogo kontrolisanim uslovima i odgovara na unapred naručena pitanja, onemogućava pojedinim novinarima da rade svoj posao i pritom preti tužbama, očigledno misleći da ima pravo da tuži svakog ko ne piše po njenim direktivama.

Gradonačelnica na nezgodna pitanja neće da odgovara, nepodobne medije ignoriše, a s opozicijom na duel ne sme. Jednom će morati da odgovori na sva pitanja, samo što ih neće postavljati ni novinari, ni opozicija, već nadležni organi. A pitanja je milion, od istorijske rekonstrukcije gradskog trga, preko nepotizma i korupcije, do pritiska na birače. 

U civilizovanom svetu, javni funkcioner bi zbog ovakve izjave podneo momentalnu ostavku. Ali, pošto nam je vladajuća kasta državu pretvorila u žabokrečinu i suspendovala sve zakone, garantujemo im da će zbog toga odgovarati. Vreme slobode i pravde dolazi i neće biti zaštićenih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati