Srbija

Direktno.rs

16. 03. 2021. 22:28 4

"Gde je granica - izvršitelji otimaju i dečiji dodatak?"

Nezaposlena majka četvoro dece iz Novog Sada, Rozalija Čabradi Bandulaja pre nekoliko dana dobila je Zaključak Višeg suda u Novom Sadu, a u skladu sa odlukom Javnog izvršitelja iz Bačke Palanke, da joj se blokiraju svi privatni računi pa i oni na koje prima dečiji dodatak koji joj po zakonu pripada. U rešenju bez prava žalbe joj se nalaže da takođe plati zbirno sa kamatama ( opet bez tačnog uvida u njena dugovanja) troškove izvršitelja koji je isti koliko i njeno dugovanje prema JP Informatika, piše u saopštenju predsednice Pokrajinske organizacije Dveri Vojvodine Ivane Stojanović.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Nepoštovanje zakona prema kom je Rozalija imala pravo da prvo dobije Rešenje o izvršenju na koje bi imala pravo da uloži žalbu kao i uvid koliki je tačno njen dug prema JP Info stan u Novom Sadu govori kolika je bahatost ili nestručnost nekih javnih izvršitelja. Ova majka četvoro dece u porodici u kojoj samo suprug radi dobila je takođe da plati i troškove izvršenja na zaradi - iako je nezaposlena?

Takođe joj je na uvid dostavljen i spisak dužnika prema ovom izvršitelju na kom se nalazi i njeno ime što je kršenje Zakona o Zaštiti ličnih podataka.

Ovako skandalozno i protivzakonito delovanje javnog izvršitelja prema majci četvoro dece kojoj je blokiran račun na koji prima dečiji dodatak je dokaz apsolutne nebrige ove države prema porodici i majci kao temelju društva. Umesto da je privilegovana i poštovana, što u vreme kad dramatično ostajemo bez stanovništva, kad se Vojvodina dramatično prazni treba da bude prioritet ove države - njoj se ukida, a na ovaj način i njenoj deci pravo na zakonsku pravednost. Zbog svega ovoga potrebno je hitno preispitati rad javnih izvršitelja.

Dveri kao zaštitnici tradicionalne porodice postavljaju pitanje resornom ministru za porodicu - šta je cilj osnivanja ovog ministarstva-kozmetičke promene - i dodatno uništavanje porodice? Postavljamo pitanje i ministarki za rodnu ravnopravnost koja je i sama majka četvoro dece - kako je danas biti majka četvoro dece i da li je ovoj državi važniji zakon o istopolnim brakovima nego zaštita tradicionalne porodice?

I na kraju pitamo i Pokrajinskog sekretara čiji je briga o porodici resor, da li je briga o porodici samo socijalna kategorija, krpljenje rupa i populizam za medije ili ona treba da bude planska, počev od poreske politike, pa do svih oblika stimulisanja države da mladi prvo stupe u brak i da rađaju decu kako se Dveri zalažu.

Porodica mora doći na prvo mesto u našem društvu a to je jedino moguće Promenom sistema koji razara ovo društvo već skoro 30 godina", zaključuje se u saopštenju Ivane Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati