Srbija

Direktno.rs

14. 03. 2021. 15:03 7

"Nišlije, šta je Vučić uradio za naš grad?"

Uključujući se četvrti put za tri dana s drugog kraja sveta, Vučić je obećao Kragujevčanima “istorijska ulaganja kakva su bila u Nišu pre 4, 5 godina”. Pa je Kragujevčanima obećao kanalizacionu infrastrukturu, prečišćavanje otpadnih voda, iseljavanje “Toplana”, obilaznicu oko grada, fabrike, “sve što je urađeno kao u Nišu”. Pa da podsetimo šta za ovih devet godina nije urađeno u Nišu, piše u saopštenju Stranke slobode i pravde Niš.

Sopštenje prenosimo u celosti:

Idemo redom:

- Kanalizacija - posle svakog pljuska, delovi Niša su pod vodom, svedoci smo poplava u užem centru grada, gde su tri puta za mesec i po poplavljene kuće, lokali, naknadu štete do danas niko nije dobio. Nisu spodobni ni da održavaju postojeću, a ne da izgrade novu kanalizacionu infrastrukturu.

- Prečišćavanje otpadnih voda - koje predsedniče, koje kad ništa nije urađeno?

- Iseljavanje “Toplana” iz centra grada - Nišlije dobro znaju da su “Toplane” u samom gradu, da je Niš jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, a često izbije i na sam vrh svetske liste najzagađenijih gradova.

- Obilaznica oko grada - Niš je okovan naplatnim rampama koje dodatno stvaraju gužve u gradu, ne postoji obilaznica, a ni izmeštanje pruge iz grada koje najavljuju u svakoj izbornoj kampanji se nije desilo, niti će se desiti.

- Fabrike - znaju Nišlije da to nisu fabrike već izrabljivačnice u kojima u poslednje vreme postoji trend otpuštanja zaposlenih, gde svako malo radnici protestuju jer ne mogu da ostvare svoja elementarna prava zagarantovana Ustavom i Zakonom o radu. Predsednik je nadležan samo za pompezna otvaranja, ne i za poštovanje zakona od strane poslodavaca, ne i za položaj zaposlenih u tim fabrikama. Motanje kablova u katastrofalnim uslovima za 300 evra nisu radna mesta kakva Nišlije zaslužuju.

Zato vas pitamo, Nišlije, koja su to istorijska ulaganja vlasti u naš grad? Nijedan vrtić nije izgrađen. Rekonstrukcija Trga je za Ginisov rekord, najduža u istoriji svih rekonstrukcija i upitno je kada će biti završena. Sveže asfaltirane ulice se raspadaju posle jačeg pljuska. Ali su nam zato vrlo uspešno oteli aerodrom i dozvolili stranom koncesionaru “Vansi” da ograniči broj putnika s niškog aerodroma.

Stranka slobode i pravde garantuje da će, nakon promene vlasti, lično odgovarati svi koji su učestvovali u razaranju našeg grada, svi koji su se ogrešili o građane i oštetili budžet. Ono što Vučić tvrdi da je urađeno, mi ćemo zaista i uraditi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati