Srbija

Direktno.rs

25. 02. 2021. 08:19 1

U Trgovištu deci ugrožen put do škole

Mali problem može postati veliki ukoliko se ruševine i otvorene šahte u glavnoj ulici Kralja Petra I Karađorđevića u blizini Osnovne Škole "Branko Radičević" u Trgovištu ne uklone i ne reše, pre nego što neko od dece ali i odraslih strada - kaže Marko Krstić, predsednik OO Narodne stranke u ovom gradu.

Naime u glavnoj ulici u u Trgovištu već danima stoji oronuo objekat, koji je počeo da se urušava na trotoar i time blokirao nesmetano i bezbednosno kretanje svih građana Trgovište a pogotovo dece koja tu prolaze na putu do škole.

- Koliko lokalna vlast u Trgovštu ne mari za običnog čoveka ilustruje jedan naizgled banalan problem koji je prvenstveno bezbednosni a kasnije i estetski, jer već nedelju dana svi činovnici lokalne samouprave kao i predsednica opštine, narodni poslanik i ostali funkcioneri se prave slepi da ne vide ovako nešto, što im se dešava ispod prozora Opštinske zgrade.

Podsećamo da je budžet opštine Trgovište 742.855.000 dinara na godišnjem nivou, dodaje Krstić, očigledno je taj budžet dovoljan za asfaltiranje grada tipa Vranje, ali nije dovoljan za rešavanje banalnog problema.

- Mi iz Narodne Stranke apelujemo na opštinsku vlast da za početak počisti sopstveno dvorište, ali bukvalno dok neko prvenstveno bilo koje dete ne strada, čiji život ne može da nadohnadi ni 10 ovakvih budzeta, kakav ste vi usvojili već drugu godinu za redoma rezultata i napretka nigde. Pronađite vlasnike objekta, opomenite ih, dajte im rok za sanaciju, a ako ne reaguju onda donesite uredbu ili odluku o uklanjanju nebezbednog objekta. Obezedite šahte i otvore u blizini škole i sprečite bilo kakvo povređivanje ljud, jer ljudski a pogotovo dečji život nema cenu - završio je Marko Krstić, predsednik OO Narodne stranke Trgovište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati