Srbija

[ Izvor: Mediji ]

12. 02. 2021. 07:43 0

Do 18. februara hladni talas, najjači ove zime

U narednih nedelju dana očekuje nas izuzetno hladan period u kojem temperatura ni u najtoplijim dnevnim intervalima neće prelaziti u plus. Prema poslednjim prognozama meteorologa to bi mogao biti najhladniji talas ove zime, u kojoj nismo imali duži vremenski period sa temperaturama ispod nule.

Veće zahlađenje već je počelo juče, a od danas kreće period haldnog talasa koji će trajti sedam dana.

- Sve do 18. februara nas očekuju ledeni dani. Biće mnogo mraza, ali relativno malo snega, više samo na planinama. Zabeleće se i u gradovima, biće barem nekoliko centimetara belog pokrivača. Najtoplije će biti jutro, a onda nas oko podneva ili u popodnevnim satima, zavisno od dela zemlje, očekuje naglo zahlađenje, počeće prvo kiša koja će preći u sneg - rekao je Nedeljko Todorović, meteorolog iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za TV K1.

Temperature će biti niže od uobičajenih za ovo doba godine.

- Narednih nedelju dana će najniže temperature da budu od -10 do -4, a preko dana od -4 do nule, lokalno i niže. Od 18. februara se očekuje otopljavanje i temperature oko 10 stepeni. Ipak, u martu bi trebalo očekivati još jedan hladan talas, ali se sada ne može precizno reći da li će tada biti snega ili ne. U svakom slučaju ove godine ćemo imati više snega nego prošle zime - zaključio je Todorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati