Srbija

S. M.

07. 02. 2021. 16:11 15

"Najnagrađivanija novinarka" vređa kolege: Gradonačelnici nije dosta bruke

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, nije mogla da odoli, a da ne pokuša da odbrani sebe i svoju službu, jer su novinare u Nišu pozvali da isprate probno otvaranje pokretnih stepenica u podzemnom prolazu, u centru Niša. Osim što je pokušala da opovrgne istinu, nekadašnje kolege je i omalovažavala zbog njene bruke!

Nakon blama generalne probe puštanja u rad stepenica, Sotirovski se obratila javnosti objavom na svom zvaničnom Fejsbuk profilu u kojem na vrlo neukusan način govori o niškim novinarima, koji su joj donedavno bile i kolege. 

- I tako neki "veliki" niški novinari odlučiše da pokušaju da uređuju sajt Grada Niša i da na portalima i društvenim mrežama polemišu da li određenih tema sa sastanaka ima u datoj informaciji ili ne, pa odoše i korak dalje da uređuju vesti na sajtu SNS (a pravila uopšte ne znaju) i o tome prave tekstove za "čitane" portale, pa čak i od sjajnih servisnih informacija pokušavaju da prave orkestriranu kampanju protiv vlasti - kaže Sotirovski.

Baš u duhu njene stranačke funkcije, zar ne? Iako mnoge rečenice iz njene objave nisu baš jasne, ono što je ona namerno pogrešno prenela ili "zaboravila" da naglasi jeste da su novinari na mejlove zvanično dobili poziv za taj epohalni događaj. Ispada da su ljubomorni na radnu prošlost gradonačelnice.

- Zaneli su se toliko da su zaboravili da im je gradonačelnica jedna od nagrađivanijih novinarki u Srbiji, posebno u istraživačkom novinarstvu pa se jadni muče, muče i muče osmišljavajući tekstove i naslove zaboravljajući prve lekcije iz novinarstva - ŠTA JE VEST. Novinari koji ne izlaze na teren, no tekstove prave prepisivajući informacije sa sajta grada i moje zvanične stranice danas zbog pokretnih stepenica izađoše na teren! Konačno će imati barem jedan autorski tekst za radnu listu!

Gospođa Sotirovski, nekadašnja novinarka RTS, potpuno se uživela u ulogu političara i izgleda da bi kao neke njene iskusnije kolege u toj oblasti rado kreirala vesti.

- Bravo za njih, a naravno bravo i za nas koji radimo, gradimo, čistimo, dogovaramo, napredujemo jer Niš ide BRŽE, JAČE, BOLJE !!!! SRBIJA JE VEČNA DOK SU JOJ DECA VERNA!  ŽIVELI!!! - navela je u svojoj objavi Sotirovski, koju su inače novinari očekivali da dođe na probno puštanje u rad pokretnih stepenica koje postoje od devedesetih godina prošlog veka.

Na ovu objavu reagovala je i jedna od aktivistkinja iz Niša, Jelena Milošević iz SSP Niš.

- Gradonačelnica Niša, novinarka o kolegama. Rečnik “dame godine”. I sve zbog jednih stepenica, koje još ne rade - podsetila je Milošević.

I tako se i dalje nastavlja priča o besmislenim otvaranjima semafora, stajališta za autobuse, toaleta, kućica za ptice, iz kuhinje naprednjačke vlasti, a dežurni krivci kada se javnost nasmeje su, naravno, novinari!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati