Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

06. 02. 2021. 21:50 4

Jura: Bez posla 30 radnika, ostali su otišli sami

Nakon tvrdnji opozicionog odbornika u niškoj Skupštini Miodraga Stankovića da je otpušteno 48 radnika Jure, iz te kompanije odgovaraju da je bez posla ostalo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a da je određeni broj samostalno napustio firmu. Ukupan broj, ipak, ne otkrivaju.

Serija otkaza iz Šinvona prenela se i na drugu južnokorejsku kompaniju koja posluje u Nišu. U odgovoru na pitanja iz te kompanije potvrđene su tvrdnje koje je izneo Stanković, mada u Juri barataju drugim brojkama, pišu Južne vesti.

- Tokom januara meseca u niškoj Juri imali smo 30 zaposlenih kojima su ugovori istekli, a nisu produženi. Određeni broj zaposlenih je samoinicijativno napustio kompaniju - kažu iz Jure.

Koliko je njih otišlo ne otkrivaju, a to što neki radnici nisu dobili produženje ugovora objašnjavaju stanjem na tržištu.

- Celokupno poslovanje kompanije zavisi od kupaca, odnosno od projekata i narudžbina. Tokom avgusta meseca prošle godine došlo je do značajnijeg porasta narudžbina te je kompanija angažovala zbog privremenog povećanja posla veći broj zaposlenih. U 2021. godini, kompanija će organizovati proizvodni proces u skladu sa planom i narudžbinama kupaca poštujući zakonske odredbe - naveli su u kompaniji.

U Juri se nadaju da u budućem periodu neće biti većih oscilacija na tržistu, a Stanković traži od Gradskog veća da izvesti Skupštinu o dešavanjima u Juri i Šinvonu i planu mera za one koji su ostali bez posla. Pojedini radnici Šivona SMS-om su obavešteni da im ugovor neće biti produžen, ali inspektori su utvrdili da je to u skladu sa zakonom jer im je rešenje uručeno lično.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati