Srbija

[ Izvor: Beta ]

21. 01. 2021. 13:38 0

Držite se! Sutra i do 20 STEPENI, a onda povratak na staro

Ko preživi - pričaće. Nakon duboke zime, u Srbiji će sutra biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnom temperaturom i do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura će se kretati od jedan stepen na jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna od 12 na jugoistoku do 20 stepeni Celzijusa na zapadu. U Timočkoj Krajini će biti osetno hladnije, jutarnja temperatura će biti oko minust tri stepena, a najviša dnevna oko četiri stepena Celzijusa.
Tokom dana će biti promenljivo oblačno uz umeren, u košavskom području i na planinama i jak, a povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

Slaba, kratkotrajna kiša ponegde se očekuje na severu i zapadu zemlje dok će na jugozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini biti oblačno, povremeno sa kišom.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i toplo uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko devet stepeni, najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će do kraja sedmice biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i veoma toplo vreme sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1.500 metara nadmorske visine.

U koševskom području i na planinama, u subotu i nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći u nedelju na ponedeljak i u ponedeljak očekuje se naoblačenje sa kišom i padom temperature koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare.

Do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti oblačno, mestimično sa snegom i hladno, u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača od dva do 10 centimetara a na planinama uz povećanje - za novih 15 do 20 centimetara.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za petak, 22. januar 2021. godine:

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povolјno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje psihotičnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati