Srbija

Direktno.rs

21. 01. 2021. 10:23 1

"Umesto stadiona, vlast da reši problem vode za piće u Kraljevu"

Pre dva dana bili smo svedoci ekološkog incidenta kada se deo jalovišta iz Trepče izlio u Ibar kod Leposavića. Od tog trenutka Kraljevčani su ozbiljno zabrinuti za kvalitet vode koju piju - navodi Milica Aleksić, predsednica Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Kraljevo.

- Jasno je da je ugrožen ekosistem reke Ibar, ali i zdravlje građana Kraljeva. Još od osamdesetih godina i izlivanja velikih količina fenola u Ibar Kraljevčani sporadično imaju ozbiljnih problema sa kvalitetom vode koju piju. Nadležni, "Srbija vode" decenijama zatvaraju oči pred ovim problemom. Niko se ne trudi da sanira jalovišta u okolini Leposavića i spreči moguću ekološku katastrofu - navodi Aleksić.

Pri tome, dodaje ona, građani koji žive u naseljima uzvodno uz Ibar koriste reku kao deponiju bacajući u nju velike količine otpada koji se skuplja na Ibarskom keju, a Kraljevčani su ovih dana svedoci toga! Gradska Čistoća gomile đubreta nataložene duž obale Ibra ignoriše.

Stranka slobode i pravde u Kraljevu postavlja sledeća pitanja:

- Kada će napredna vlast u čijim redovima je i direktor "Srbija voda" rešiti pitanje jalovišta u Leposaviću? Da li se čeka neki još veći ekološki incident koji bi potpuno uništio reku Ibar, a Kraljevčane ostavio bez vode za piće?

- Zašto gradske vlasti ne vode računa o uređenju obale Ibra i zašto JKP " Čistoća" u Kraljevu ne uklanja otpad i ne čisti obalu reke?

- Ako se uzme u obzir da su za javna komunalna preduzeća u Kraljevu budžetom grada za 2021. godinu predviđene subvencije u iznosu od 135.350.000 očito je da se one ne odnose na poboljšanje kvaliteta usluge tih preduzeća već na plate partijski zaposlenih službenika - navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora SSP Kraljevo.

- Možda je vreme da gradska vlast ozbiljno počne da se bavi problemom vodosnabdevanja grada umesto što planira megalomanske projekte poput stadiona za 8.000 gledalaca - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati