Srbija

[ Izvor: Beta ]

19. 01. 2021. 15:40 1

Nadležni odgovorili: Otkud mrtvački sanduci na deponiji?

Otkud mrtvački sanduci na deponiji kod Zaječara ostalo je nepoznato i pošto je portalu Glas Zaječara koji je o tome pisao danas stigao odgovor javnih preduzeća "Zaječar" i JKP "Higijena".

Novinari tog portala su na toj deponiji "Halovo" zatekli bačena dva limena i jedan drveni mrtvački kovčeg, o čemu ih je obavetio jedan čitalac.
Iz JKP "Higijena" Zaječar su odovorili da pre okončanja istrage koju sprovodi državni organ, ne mogu da pruže bilo kakvu informaciju, a iz JKSP "Zaječar" da su za taj slučaj saznali od portala Glas Zaječara i da inače ne proveravaju sadržaj otpada koji preuzimaju, odvoze i deponuju.

A "ako je bilo takvih sanduka, uz drugi komunalni otpad, preduzeće koje upravlja gradskim grobljem je dužno da primeni sve sanitarno-tehničke mere pre nego što to navedeno odloži u kontejner, i da se onda kao neopasan otpad depunuje na smetlište", rečeno je u odgovoru JKSP "Zaječar".

Podsetimo, redakciju Glas Zaječara juče je kontaktirao čitalac koji je javio da su bačena su tri mrtvačka sanduka na deponiji "Halovo". Na deponiji su zatečena dva limena i jedan drveni sanduk.

Redakcija portala Glas Zaječara kontaktirala je i PU Zaječar. Nezvanično saznaju da je policija izvršila uviđaj i da je tužilaštvo obavešteno.

Iz PU Zaječar saopšteno je da je iz tužilaštva rečeno da nema krivičnog dela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati