Srbija

Direktno.rs

29. 12. 2020. 06:15 7

SNS-ovci pustili u rad skelu bez papira: UGROŽAVAJU ŽIVOTE LJUDI

Skela na Velikoj Moravi koju su direktor JP Srbijavoda Goran Puzović i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević pred kamerama i stotinak funkcionera opštine i SNS-a 5. novembra 2020. pompezno pustili u rad nema upotrebnu dozvolu i predstavlja rizik po bezbednost ljudi.

- Ovo što smo došli danas da vidimo je da ova skela ponovo radi, ima dve dozvole, ima sve papire i skelom će ljudi za 15 minuta stići do svojih imanja a neće putovati zaobilaznim putem po dva tri sata - rekao je na otvaranju Puzović.

Skela u selu Trešnjevice kod Paraćina, međutim, nema upotrebnu dozvolu, a potvrda za ovo sigla je i iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Iz ministarstva navode da ne postoji rešenje o otvaranju skelskog prelaza, kao ni da za skelu nisu izdate brodske isprave i knjige.

Inspekcija je na teren izašla 17. decembra 2020. i dostavila odgovor prema kome se "zabranjuje ponovo upotreba skele, jer nema Rešenja o otvaranju skelskog prelaza, za skelu nisu izdate brodske isprave i knjige, nema posade koja je položila ispit odnosno nema skeledžije koji ima pravo da upravlja skelom“. 

Odbornička grupa "Sigurno napred Paraćin" uputila je Opšitni Paraćin odborničko pitanje sa zahtevima za informacije od javnog značaja i zbog toga što je ranije došlo do nesreće u kojoj je život izgubio traktorista, a njegovo telo nikada nije pronađeno. Ono što je takođe zabrinjavajuće jeste da je još jedan traktor pre mesec dana upao u reku, ali tada nije bilo žrtava. 

Kako prenosi list Danas „Goran Puzović direktor JP Srbijavode i predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević direktno su slagala da je sve po zakonu, znajući da je rad skele upravo bio zabranjen posle incidenta sa smrtnim slučajem, zato što nije imala nijednu potrebnu dozvolu“. 

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila informacija o novoj nesreći na skelskom prelazu i informacije da skelom ne upravlja stručno lice koje je osposobljeno za upravljanje ovim plovnim objektom. Informacija da nisu ispunjeni ni drugi zakonski uslovi za ovu delatnost takođe je izašla u javnost, ali se čelnici SNS-a u Paraćinu povodom ovog slučaja nisu izjašnjavali.

I dok se SNS-ovci, direktor JP Srbijavode Puzović i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, hvalisaju ispunjenim predizbornim obećanjima i prikupljaju jeftine političke poene, životi meštana ovog sela su ugroženi.

Iako meštani tvrde da im je skela preko potrebna, jer sa druge strane reke imaju blizu 1.000 hektara obradive zemlje od koje zavisi preko 200 domaćinstava ovog sela, ovakva neodgovornost vlasti ugrožava njihove živote.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati