Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

15. 12. 2020. 11:50 2

Novi namet naprednjaka: Kako građanima uzeti još para

Gradsko veće je predložilo da se za svako domaćinstvo i poslovnog korisnika uvede fiksna mesečna naknada od 118 dinara "za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije".

Skupština grada će izmene i dopune Odluke o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalne delatnosti isporuke vode i uklanjanja vode doneti na sednici u petak, 18. decembra, a očekuje se da na računima za januar koji stižu u februaru više od 153.000 domaćinstava i više od 8.600 privrednih subjekata mesečno počne da plaća 118 dinara koji će ići na račun JKP "Vodovoda i kanalizacije".

Kako se navodi u predlogu odluke, u koju je 021.rs imao uvid, cena za pogonsku spremnost sistema se utvrđuje kao mesečni fiksni iznos i namenjena je za izgradnju i rekonstrukciju, odnosno investiciono održavanje tehničkog sistema, kao i za nabavku opreme.


Ova cena od 118 dinara bi se plaćala bez obzira na mesečni iznos koji Novosađani plaćaju za vodu i kanalizaciju, što znači da će i onaj ko ima 0 dinara potrošnje morati da plati ovu naknadu u punom iznosu.

Sa novim nametom, JKP "Vodovod i kanalizacija" će prihodovati skoro 229 miliona dinara godišnje, što je oko 10 odsto prihoda na osnovu naplate potrošnje vode i odvođenja otpadnih voda.

Odlukom koja ide pred Skupštinu grada nije planirano da se menjaju cene vode i kanalizacije, koje važe već 10 godina, a koje su počele da se primenjuju 1. januara 2011. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati