Srbija

S. M.

09. 12. 2020. 16:16 7

"DI ĆEMO STRUJU ZA KOČIJU I IRVASE"?! Najsmešnija TRI ukrasa za milion dinara, građani se krste i smeju

Postavljanje novih ukrasa za koje je iz gradskog budžeta Prokuplja dato nešto više od 982 hiljade dinara sa PDV-om izazvalo je buru komentara građana. Već tri dana društvene mreže su prepune ironičnih komentara, jer kako kažu građani, od muke se smeju. Razlog smeha su jedna kugla, kočije i irvas malo većih od kanti za đubre, a gradski oci još ne znaju gde da ih uključe u struju?!

Kako je to moguće? Kuburi se sa strujom, jer kako su prokupački opštinari rešili da tri ukrasa postave u pešačkoj zoni koja je duga oko 800 metara, dva dana "šetaju" ukrase, jer ne znaju gde da ih i kako prikače za struju.

- Mnogo tužno, majke mi, em skupo, em glupo, em sami sebi pucaju u noge, em se inate s građanima, em ih svi živi zajebavaju, em kugla nije minimalne visine 3,45 metara. Neko će kad tad da odgovara za ovo, gradska vlast je pokazala koliko mrzi svoje sugrađane i koliko nemaju osećaj za bolesnu decu, em sad kad su počeli da jedu da ne kažem šta, nek jedu do kraja - samo su neki od komentara građana Prokuplja.

“Irvas je ok, al kuglu ni deca ne razumeju... A i nije to za našu decu i šta ima da razumeju. Njihovoj će odmah da bude jasno”.

“Prođite kroz kugle žute, Santa Maria della Salute...”, “Ono je sa Ali ekspresa, kuća za žute ljude”.

To su samo neki od bezbroj komentara koji su se pojavili na Fejsbuku, uz fotografije novopostavljenih ukrasa.

- Irvas početnik. Kad prođe veselje, od saonica može da se napravi fotelja za funkcionera. A možda su saonice napravljene od rashodovane fotelje funkcionera - pišu Prokupčani, koji su organizovali i takmičenje na Fejsbuku čiji je mim sa novim ukrasima najbolji.

Upoređivanjem sa Javnom nabavkom koja je raspisana za ove ukrase, a za kojom nije bilo potrebe, jer je vrednost manja od million dinara, primećuje se da su u milimetar pogodili visine i dužine ukrasa sa ponuđačem, koji je odabran.

Reč je o preduzeću “DBA light” doo iz Krnješevca, koje je dobilo posao i da okiti Požarevac za 6,9 miliona dinara. Kićenje je krenulo šest dana nakon što je izabran ponuđač, od dva koja su se prijavila. Javna nabavka je zaključena 1. decembra, a sa postavljanjem se krenulo 7. decembra.

Prokupčani u startu nisu bili za baškarenje sa novogodišnjim ukrasima, posebno što već postoji jelka u centru grada koja je pre tri godine plaćena 170.000 dinara i prošle godine remontovana, a na taj posao utrošeno još 100.000 dinara.

Pokrenuli su peticiju da se novac koji je namenjen za ovogodišnje ukrase preusmeri za lečenje teško bolesne dece, o čemu je Direktno već pisao. Međutim, gradski oci nisu odustali od ove namere.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati