Srbija

Direktno.rs

19. 10. 2020. 08:55 3

"Zrenjanincima gradi čađavu fabriku, a sebi kućicu u cveću i bazenčić"

"Ako uporedimo Zrenjanin nekad i sad: nekada veliki industrijski centar u kome su Zrenjaninci radili u domaćim fabrikama i bili poštovani od svoje države, a u ovim današnjim, smutnim, vremenima Zrenjanin je pretvoren u okrutan kapitalističko - izrabljivački grad u kome su izgrađene i rade inostrane fabrike, ali su i u iščekivanju nove, opet inostrane, fabrike koje treba da usreće Zrenjanince minimalnom platom i maksimalnim zagađenjem", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu.

- Ali ima i srećnih pojedinaca koji sebi grade zelenu oazu usred zagađenog Zrenjanina. Takav je i Zrenjaninac, ministar, žuti SNS kadar i još dosta bitnog u vlasti, koji zahvaljujući mesečnim državnim primanjima, što javnim što tajnim (prilično visokim dok je bio u Naftnoj industriji Srbije član odbora direktora od 2014. do 2018. i u tom periodu časno zarađivao po milion dinara mesečno), koji sebi brzo i lagodno gradi kuću sa bazenom i parkom. Ima se, može se - kaže naš narod. Naravno da znamo da je u pitanju veliki "dobročinitelj" grada Zrenjanina, i još uvek ministar, Goran Knežević - kažu iz SSP-a.

Kako dodaju iz SSP-a "brzina gradnje neobične kuće sa bazenom, krčenje terena, pravljenje prilaza, sve to odavno žednim, ali gladnim Zrenjanincima izaziva muku, a nadamo se i otvara oči".

- Može li zrenjaninski radnik koji radi za minimalnu platu, u inostranoj, trećerazrednoj firmi ili domaćem privatizovanom preduzeću, sebi da izgradi kućicu od 50 m2 ili da kupi mali stan od 40 m2 - pitaju iz Stranke slobode i pravde.

Iz Stranke slobode i pravde navode i da se "nekolicina bogati, a veliki grad gladuje i robuje. To izaziva podozrenje u ovim teškim vremenima. Lepo ponašanje i saosećanje sa građanima koji teško žive je poželjno, ali vladajućim kadrovima kao plaćenim državnim činovnicima, to je karakterna nepoznanica".

- Ko ima taj i gradi, a ko nema neka iščekuje čađavu kuću zvanu Linglong gumara u kojoj će živeti jedan deo dana, a posle čađavog posla će svoja čađava pluća prošetati Linglong avenijom. Ovo, avenija, baš zvuči kao Zrenjanin u Njujorku?! - zaključili su iz SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati