Srbija

19. 10. 2020. 07:49 0

Akcija i kampanja protiv izgradnje Novog Sada na vodi

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je Novosađane da se priključe akciji i kampanji protiv izgradnje kompleksa kolokvijalno nazvanog "Novi Sad na vodi". On je u saopštenju naveo da akciju i kampanju pokreću "nevladine organizacije, političke stranke i ugledne javne ličnosti".

Novaković je dodao da akcija i kampanja podrazumevaju prikupljanje potpisa građana protiv "Novog Sada na vodi" i deljenje lista "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!". Precizirao je da će akcija zvanično započeti danas, na štandovima na početku Zmaj Jovine ulice, u 12 sati, u centru grada.

- Akcija nosi naziv "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!", a njeni organizatori su nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK 'Vasa Stajić', Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret - naveo je Novaković.

Kako je rekao, projekat koji podrazumeva izgradnju "ogromnog, predimenzionisanog" stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada.

- Projekat prate brojne neregularnosti. Ukoliko dozvolimo da taj kompleks bude izgrađen, to će biti velika pobeda političara, tajkuna, građevinara i investitora, a strašan poraz Novog Sada i Novosađana. Gradska vlast i firma 'Galens' prihodovaće stotine miliona evra, a naš grad i njegovi stanovnici biće - višestruko oštećeni.

Takođe je optužio gradsku vlast da, "zarad prihoda", od kojih će "jedan deo zasigurno završiti u privatnim džepovima" predstavnika vlasti, "neće prezati ni od toga da poplavama ugrozi Novi Sad i okolinu, da uništi prirodu, zelenu oazu našeg grada i izvrši do sada na ovim prostorima neviđen ekocid".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati