Srbija

S. Marković

23. 09. 2020. 05:36 15

"VIDELI SU I RANU I KONCE..." Milana kaznila policija i rešen je da ide u zatvor

"Nisam kriv i neću da platim kaznu. Odležaću deset dana u zatvoru i još jednom ću sebi potvrditi da u ovoj državi nema pravde i da se zakon ne poštuje", odlučan je Milan Cvetković iz Prokuplja, kojem je saobraćajna policija napisala kaznu, jer se nije vezao dok je vozio automobil. Cvetković je, inače, imao potvrdu hirurga da ne sme da se vezuje, zbog rane koja je bila sveža i nalazila se na stomaku!

Njegova noćna mora započela je još pre pola godine, nakon što je imao operaciju pupčane kile.

 - Pustili su me ranije iz prokupačke bolnice, jer su je spremali za kovid i tog dana mi nisu dali ni knjižicu, ni otpusnu listu. To je bilo 12. marta. Pošto su mi bili potrebni neki lekovi, maske i rukavice, a u Prokuplju ih nije bilo, krenuo sam za Niš i u Merošini su me zaustavili i pitali zašto nisam vezao pojas. Lepo sam im objasnio da ne mogu da vozim sa isečenim stomakom, podigao duksericu da im pokažem. Videli su ranu i konce, ali u tom trenutku kod sebe nisam imao potvrdu lekara, pa sam ga pozvao telefonom da im objasni - priča Cvetković.

Kako kaže, policajci su saslušali, rekli da moraju da pišu kaznu, ali da sutra donesem potvrdu i da će da se prijava poništiiti. Kada sam sutradan došao sa potvrdom, samo su me otkačili - dodaje naš sagovornik.

I tada počinje njegova ekskurzija po policijskim stanicama i prekršajnim sudovima u Merošini i Nišu. Nije platio kaznu, jer se žalio, a Prekršajni sud u Merošini, pa kasnije i Prekršajni sud u Nišu nisu uvažili potvrdu iz prokupačke bolnice. Sve se  dešavalo u vreme pandemije Kovida-19 i nedavno je konačno potvrđeno da mora u zatvor.

- Da sam kriv, da stvarno nisam vezao pojas iz čistog hira, lepo bih platio, ali ja nisam kriv i to svi kažu. Ipak, moram u zatvor - završava Cvetković.

On podseća da je najmanje duplo više para potrošio svih ovih meseci na gorivo, vozeći se od jednog suda do drugog i mašući papirom koji su mu tražili, a kasnije nisu uvažili, nego što je vrednost kazne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati